Ślizgi sprzęgła 1.9 AAZ

Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.

Moderator: Moderator

Ślizgi sprzęgła 1.9 AAZ

Postprzez pawelus6 » 18 mar 2014, o 21:14

Witam.

Mam poroblem, wymieniałem sprzegło jakies 5k temu i ni stąd ni z owąd zaczeło sieslizgac (powód wymiany poprzedniego)
Wczoraj jade normalnie i nic sie nie dzieje, dzisiaj 3km jechałem i mordęga, nie da sie mocniej gazu wcisnac bo odrazu poslizg)

Sprzegło nie jest zalane olejem ani nic, mam pytanie czy moze to byc wina wysprzęglika?
Po wymianie sprzegła miałem sytuacje ze slizgało mi sie tez przez 1 dzien i miałem spokoj az do dzisiaj, usterka pojawiłą sie nagle bez niczego.
Miał ktoś podobny problem?
Mój golf Variant
AAZ: KKK K14~1.5Bar, Skrzynia CTN(TDi), dół TDi.
pawelus6
Gaduła

Rocznik: 0
Silnik: Dziala
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Ślizgi sprzęgła 1.9 AAZ

Postprzez trojeczkaGT » 18 mar 2014, o 21:29

a pedal Ci wraca do pozycji poczatkowej ? bo u mnie w golfie nr2 1.9 TD AAZ tez mialem problem z poslizgiem i wina byla taka sprezynka za pedalem sprzegla
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
trojeczkaGT
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez pawelus6 » 18 mar 2014, o 21:42

pedał wraca, aczkolwiek sprawdze czy da sie go pociagnąc jeszcze do góry bo wiem jak 1-2mm ruchy przy sprzegle potrafia zrobic roznice

@Edit
Pedał wraca normalnie, nie da sie go wyzej pociagnąć więc sprężynka dobrze działa. Coś winnego przy skrzyni jest.

Silnik suchy, jedynie przy odmie lekko spocone ale to na pokrywie i nigdzie indziej, nigdzie wyprzedzić nie idzie :(
Mój golf Variant
AAZ: KKK K14~1.5Bar, Skrzynia CTN(TDi), dół TDi.
pawelus6
Gaduła

Rocznik: 0
Silnik: Dziala
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez szati » 19 mar 2014, o 23:15

U siebie miałem podobny problem po podobnym przebiegu... wymiana samego docisku na stary oryginalny załatwiła sprawę.
szati
Berbeć

Postprzez pietrasiak2 » 20 mar 2014, o 17:49

pedał może wracać ale sam tłoczek może nie wraca , lub mechanizm dźwigni włączania sprzęgła jest zabrudzony i nie odbija.
Co jeszcze to może wada tarczy lub docisku jeśli sprawdzisz to co napisałem na początku :-)
pietrasiak2
Members

- - -

Powrót do Napęd i skrzynia biegów