Siema mam problem z moim golfikiem mk3 wymieniłem sprzęgło na nowe i dalej jest problem bo silnik słychać jak wchodzi na obroty a strasznie powoli przyśpiesza muszę używać mało gazu wtedy nie wyje silnik i jako tako daje się jechać a dzieje się to od 3 wzwyż może macię jakieś pomysły z góry dzięki. pzdr
[ Dodano: 2011-10-10, 10:39 ]
spaliłem sprzęgło już wcześniej ale jeździłem jeszcze parę miesięcy bo mam stosunkowo blisko do pracy i na niedogrzanym silniku sprzęgło nie ciągnęło chyba że przycisnąłem na paru skrzyżowaniach i sprzęgło przekręciło się to zaczynał się problem postanowiłem w końcu coś z tym zrobić i kupiłem nowy komplet wymieniłem i dalej rozczarowanie na 1 nie odczuwa się tego na 2 raczej zaczyna się już coś dziać na większych obrotach a na 3 to już w ogóle słychać jak silnik wchodzi na obroty a nie przyśpiesza 4 i 5 to samo nawet jeszcze gorzej ale tylko na wyższych obrotach trzeba manipulować małym skokiem pedału gazu żeby nie wył zastanawiałem się jak popuścić linkę sprzęgła ale tam jest na czymś plastikowym które można przekręcić i nic więcej, to chyba ten samoregulator i nie wiem co dalej.
ps czasami na dużych obrotach z jedynki przełanczając na 2 słychać było zgrzyt ale tylko z 1 na 2 i na dużych obrotach