sprzęgło dziwny objaw

Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.

Moderator: Moderator

sprzęgło dziwny objaw

Postprzez sebastyanov » 2 lut 2014, o 22:00

Witajcie ,
mam coś ze sprzęgłem. . problem polega na tym że jak wcisnę sprzęgło na max to przy przygazowaniu auto chce ruszyć szarpie do przodu . tak samo jadę na 4 lub 5 biegu i przy dodaniu gazu auto całe szarpie a gałka od biegów lata.. skrzynia i tak idzie do wymiany bo coś w niej wali podczas jazdy.
w związku z tym mam pytanie czy te szarpanie i ruszanie do przodu przy wcisniętym sprzęgle to wina sprzęgła czy czegoś innego .? spodkaliście się z taką sytuacją?? czakam na odpowiedzi .
sebastyanov
Czytacz

sprzęgło dziwny objaw

Postprzez Radzio918 » 2 lut 2014, o 22:03

Stawiał bym na sprzęgło bo ono jest odpowiedzialne za przeniesienie napedu z silnika na koła :)
Radzio918
Czytacz

Postprzez sebastyanov » 2 lut 2014, o 22:39

zastanawiam się czy nie pękł docisk czy coś i nie odciąga dobrze sprzęgła od koła zamachowego.
sebastyanov
Czytacz

Postprzez pietrasiak2 » 3 lut 2014, o 08:49

Proponuję przyjrzyj się zawieszeniu silnika i skrzyni biegów , co do sprzęgła to może oceń tarczę jak będziesz skrzynię wymieniał. Tak czy tak sprawdź jeszcze to zawieszenie nie powinno telepać lewarkiem :-) :-) :-)
pietrasiak2
Members

Postprzez sebastyanov » 5 lut 2014, o 00:41

jak obiecałem tak piszę. dziś złożyłem wszystko do kupy obeszło się bez wymiany skrzyni. stuki były spowodowane rozwalonym łożyskiem na wałku sprzęgłowym . było też bardzo zurzyte sprzęgło. teraz wszystko śmiga. dziękuje za wszystkie rady i pomoc. pozdrawiam :-)
sebastyanov
Czytacz

- - -

Powrót do Napęd i skrzynia biegów