Moderator: Moderator
no nie wiem czy 1.5 straczy ci na wyjecie chyba ze mowa o warsztacie w pelni wyposazonymSotoM napisał(a):jak dla mnie nie ma trudności. wyjęcie skrzyni nawet niecałe 1,5godziny. przy wyjmowaniu trzeba ja troszkę pomajtac aby flanasz od przegubu wyszła z za koła zamachowego. silnik musisz tylko podwiesic albo podłozyć cos pod miske aby nie upadł na glebe.
piotrus23 napisał(a):no nie wiem czy 1.5 straczy ci na wyjecie chyba ze mowa o warsztacie w pelni wyposazonym
no nie wiem czy jak bys mniał uparte dwie sruby od przegubów to 1.5 chyba ze bys cała zwrotnice wyjoł pracuje w serwisie fiata i co nie co robilem i nerwów straciłemNowal napisał(a):piotrus23 napisał(a):no nie wiem czy 1.5 straczy ci na wyjecie chyba ze mowa o warsztacie w pelni wyposazonym
Spokojnie wystarczy. Trzeba tylko umiejętnie to robic i umiec sie posługiwac kluczami
nie ma problemu. nie mam warsztatu ale garaż z kanałem i nie jestem w stanie zliczyc ile razy to robiłem...piotrus23 napisał(a):no nie wiem czy 1.5 straczy ci na wyjecie chyba ze mowa o warsztacie w pelni wyposazonym
co problem z półosiami....piotrus23 napisał(a):kopara by ci opadła
SotoM napisał(a):co problem z półosiami....piotrus23 napisał(a):kopara by ci opadła
wiesz - jak robi sie to raz na ruski rok to sie nie dziwie.
ja robie po swojemu, pokolei no i przede wszystkim mam\narzedzia... co istotne - wieszak do silników... . ty robileś wóz z psikusami to sie nie dziwie ale jesli wszystko sie odkreca to bez problemu 1,5godz i skrzynia na podłodze.
nie mowie ze 1,5 godz wyjecie sk. zmiana sporzegla i złozenie do kupy. nie da rady tak. po za tym nik nie bylby w stanie w takim czasie tego zrobic na tip top. zeby wymyc wyczyscic itp.
SotoM napisał(a):ja piernicze to faktycznie miałeś autyo rzeźbę... no ja jeszcze w swojej karierze auta z takimi psikusami nie miałem...
a za miast wyciagać półosie z piast to nie mogłeś rozpiać sworznia wahacz-sworzeń lub na zwrotnicy... wtedy odsuwasz sobie cały goleń razm z półosią, trytkami półosie przypinam aby przegóby wewnetrzne były w górze i jest miejsce...
Powrót do Napęd i skrzynia biegów
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości