mam pytanie może ktoś spotkał się z czymś takim . zrobiłem na sprzęgle 70tys. podczas ruszania 1,2,3itd. nic się nie dzieje natomiast jadąc na 4 biegu (70-80km.) puszcza pedał gazu wciskam hamulec autko zwalnia do ok. 50km redukuje na 3 bieg daje gazu i właśnie wtedy sprzęgło zaczyna się ślizgać to się dzieje tylko wtedy gdy sprzęgło jest dobrze rozgrzane i gdy mam komplet osób w samochodzie.na ogół jeżdże spokojnie ale jak zaczęło mi się tak dziać to trochę zaczołem jeżdzić ostrzej i nawet z 3 osobami w samochodzie z ruszeniem z mjejsca z piskie to jak na dizla nia ma problemu.machanik stwjerdził że duzo na tym sprzęgle nie pojeżdze ! MOŻE WYSTARCZY WYMIENIĆ ALBO WYREGULOWAĆ LINKĘ
Witam jak mam podobny proble ze sprzegłem tylko ze moje sprzegło kiedys sie slizgało a teraz pószczam sprzegło a ono tak jak by nie rozłanczało sie tylko delikatnie jeszcze trzymało mam motor 1.9TD i na wyszych obrotach czyli ponad 100km/h nie słychac turbiny tylko sam silnik jak by sprzegło nie wyłanczało sie do konca co by tu zrobic??
mam podobny problem z ta różnicą że gdy wrzucam trójkę i puszczam sprzęgło dodając trochę gazu to sprzęgło się ślizga a po dwóch sekundach dopiero popuszcza i autko zaczyna przyśpieszać ale bez szarpania. Co to może być? 1,9 tdi