witam.Mam problem, gdyz niedawno w moim golfie zaczelo mi cos stukac przy skrecaniu w prawo, wiec odrazu pomyslalem ze to wina przegubu. wymienilem lewy przegub ale po wymianiu nic sie nie zmienilo i dalej tak samo stuka przy skrecie. czego to moze byc przyczyna?
a jak stan koncowek drazkow ? skoro jestes pewny ze przeguby wszystkie masz ok to trzeba szukac w innych czesciach zawieszenia.
Aktualnie posiadam golfa III 1.9 TD umierajacego na ruda ospe i to >>> pozostale/chrysler-voyager-jaszczur-t77315.html a miałem tez audi 80 b4, byl tez golf III 1.8 GT i golf III kombi i vento.
stuka mi z lewej strony gdy skrecam w prawo i dzieje sie to tylko gdy jade do przodu bo do tylu nie stuka.i koncowki drazkow nie maja zadnych luzow bo sprawdzalem
To być może przegub wewnętrzny się odzywa (z lewej strony). Jest to takie rytmiczne stukanie. Miałem ten sam problem. Po wymianie przegubów wewnętrznych problem zniknął.
Z reguły przegub wewnętrzny odzywa się przy jeździe na wprost. Ale skoro piszesz, że końcówki drążków luzów nie mają a przeguby zewnętrzne całe to pozostaje to do sprawdzenia.