Tarcza zalana olejem

Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.

Moderator: Moderator

Tarcza zalana olejem

Postprzez pawelus6 » 15 gru 2013, o 16:49

Mam problem, przez swoją głupote w sumie, źle dokręciłem miskę od strony skrzyni i olej mi powoli zalewał sprzegło i zaczeło się slizgac. W tym tyg chce to rozebrac i mam pytanie, docisk i koło zamachowe sa metalowe wiec nie nasiąkły olejem, co z tarczą? Sprzegło ma zrobione ledwo 2000km i jakos nie usmiecha mi sie mysl wymiany tarczy :(

Czy zamoczenie tej tarczy na dzien w benzynie ekstrakcyjnej spełni swoje zadanie? Wiem że może juz kombinuje ale ta tarcza nawet 2k nie ma :cry:
Mój golf Variant
AAZ: KKK K14~1.5Bar, Skrzynia CTN(TDi), dół TDi.
pawelus6
Gaduła

Rocznik: 0
Silnik: Dziala
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Tarcza zalana olejem

Postprzez Pozor » 15 gru 2013, o 17:45

no niestety ale tarcza sprzęgła już nasiąkła olej i nic tego nie zmieni działać jak oryginał to już nie będzie choć powiem tak że ja miałem taką sytuację że siemering od strony skrzyni ciekł i również sprzęgło było bardziej oblepione niż osłony przegubów :hyhy: Jako że na sprzęgle mi nie zależało potraktowałem je myjką ciśnieniową :wstyd: odziwo wszystko hulało bez problemu nic nie zgrzytało nie ślizgało się cudownie uratowałem sprzęgło i wg. mnie to jedyne czego możesz spróbować ale to jest konkretne kamikadze :mrgreen: tarczę i docisk odtłuść i przeszlifuj papierem i będzie git sprzęgła nie myj benzyną ja bym nie próbował ale jeżeli to ci nie pomoże to niestety ale sprzęgło do wymiany możesz dać do wymiany okładzin również i taniej cię to wyjdzie ;-)
Pozor
Members

- - -

Powrót do Napęd i skrzynia biegów