Wibracje...:/

Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.

Moderator: Moderator

Postprzez siti07 » 3 cze 2012, o 12:34

Witam. Mam problem z moim golfem, otóż podczas jazdy po równej drodze jedzie jak powinien jednak po przejechaniu przez jakąś nierówność samochód wpada w wibracje które ustępują dopiero jak zwolnię do ok 40km/h i jak znów przyśpieszam jest ok do momętu nierówności na drodze i tak w kółko. Miał ktoś podobny przypadek? Dodam, że opony sprawdzone, zawieszenie zrobione 2 miechy temu i wtedy wszystko było ok, tarcze i klocki nowe. Pozdrawiam
siti07
Badacz tematu

Postprzez trollu » 3 cze 2012, o 13:27

poduszki silnika i skrzyni też są ok?
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
trollu
VIP

Rocznik: 0
Silnik: byl ADY jest M52TUB28
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: kombi

Postprzez paliwo » 3 cze 2012, o 22:35

miałem też taki sam problem s początku nie wiedziałem co jest aż zajechałem do kolegi na warsztat i miałem poduszki do wymiany kosztu nie pamiętam ile kosztują wszystkie poduszki
paliwo
Badacz tematu

Postprzez siti07 » 7 cze 2012, o 01:19

Bardzo możliwe, że to poduszki bo dziś wymieniłem tylne łożyska bo i tak huczały troszkę i zamieniłem przegłuby wewnętrzne i dalej to samo. Poruszałem silnikiem i trochę lata więc teraz wymienię poduszki i zobaczę co się będzie działo. :)
siti07
Badacz tematu

Postprzez paliwo » 7 cze 2012, o 17:24

wymień poduszki i będzie gitara,
może któraś z poduszek już jest wyrobiona
paliwo
Badacz tematu

Postprzez siti07 » 11 cze 2012, o 23:13

Poduszki wymienione, stare już miały dość, wcześniej jak ruszyłem silnikiem to silnik latał na boki a teraz jest stabilny. Po zamontowaniu i jeździe testowej drgania zmniejszyły się jednak jeszcze delikatnie zostały ale to już zostały opony i jak je wymienię to dam jeszcze znać czy już jest git. Tylko pojawił się po wymianie problem, że jak zapalam i gaszę auto to strasznie szarpie budą, ale samą budą bo wcześniej jak gasiłem to mi maska drżała a teraz nie drży czyli jakaś poprawa jest ale w kabinie drgania teraz są bardziej odczuwalne:/....dodam, że poduszki febiego i na pewno dobrze zamontowane.

[ Dodano: 2012-06-12, 16:08 ]
Dziś sprawdzałem i wydaje mi się, że to ta poduszka przy chłodnicy przenosi drgania więc ją poluzowałem żeby się ułożyła podkręciłem sobie obroty z 840 na 903 i jest na wolnych obrotach trochę lepiej jednak przy gaszeniu i zapalaniu auta wibracje na budę są nadal dość silne :/

[ Dodano: 2012-06-14, 21:03 ]
kurde nikt nie miał podobnego przypadku?? :/
siti07
Badacz tematu

- - -

Powrót do Napęd i skrzynia biegów