Witam wszystkich i mam pytanie. Otóż cieknie mi olej ze skrzyni biegów w silniku 1.4 ABD na monowtrysku przy łączniku wychodzącym ze skrzyni, który połączony jest z wybierakiem biegów (czy jak to się nazywa???). Czy naprawa tego jest możliwa we własnym zakresie i proszę o ewentualne porady jeśli ktoś ma o tym pojęcie. Za pomoc z góry dziękuję!!!
Trudne nie trudne ale wymienić trzeba, dzisiaj to wyczyściłem i jest tam taka jakby nakrętka z napisami która siedzi w tulejce innego koloru niż karter skrzyni biegów. Teraz nie wiem czy ta nakrętka to ten uszczelniacz i czy mam go po prostu wydłubać czy też muszę wykręcić tę tulejkę i wtedy to naprawić. Chyba że naprawia się to w jakiś inny sposób. Oleju za dużo nie ma bo sprawdzałem. Dzięki za podpowiedź!
z tego co sie orientuje to u cibie jest ta mała skrzynia z rozrusznikiem z tyłu silnika nad półosia napedową. jeśli chodzi ci o wyciek oleju ze skrzyni z wybieraka biegów. -tam jest mały zimering.troche kijowo sie go wyciaga i kijowo sie też go wbija bo trzeba go idealnie prosto wbić z czym jest problem bo nie ma jak uderzyć nawet małym młoteczkiem. z praktyki - jest taki motyw ze nawet jak wbijesz prosto ten uszczelniacz i dalej bedzie ciekł tamtedy olej to juz wina samego preta tego wybieraka. a to juz grubdsza robota.
zrób jakieś zdjęcia w trakcie walki ze skrzynią bo ja też muszę się kiedyś za to zabrac....szczerze to ja myślałem że ten uszczelniacz to od środka trzeba wkładac ale jak Tobie się uda to i ja spróbuję