Witam, nie zakładałem dwóch tematów tylko postanowiłem tu w jednym, a więc jak w temacie wyciek oleju. Jakiś czas temu pękła mi linka od sprzęgła, wymieniłem i zauważyłem że ze skrzyni wyleciało dość sporo oleju no i przez jakiś czas ciągle wyciekał, coraz słabiej aż teraz już nie leci (pewnie cały wyleciał), wie ktoś może jakim cudem zrobił się ten wyciek? Zauważyłem, że skrapla się na skrzyni ale od strony koła, tam na końcu skrzyni gdzie się już zwęża, nie wiem czy jest tam może jakaś komupła czy coś z której to olej leci? Jedyny skutek tego to każdorazowy zgrzygot przy wrzucaniu biegu wstecznego, reszta (biegi od 1 do 5) jest ok, podczas jazdy też jest ok, zarówno na 1-5 jak i na wstecznym jazda normalna, zrobiłem ok.3000km na tym wycieku i wszystko jest niby ok, poradzi ktoś na to? Jeszcze kolejny wyciek to już z silnika (ok. rok czasu już cieknie, podczas jazdy wszystko ok, ciągle do sinika dolewam oleju), z tym że ten wyciek nie jest z pod miski tylko skrapla się na łączeniu silnika ze skrzynią, wie ktoś może co jest powodem tego wycieku oleju z silnika? Tu są 2 tematy-wyciek oleju ze skrzyni i silnika. Z góry dzięki za pomoc w obu tematach