bo akurat kręci na ponad 200Nm... to akurat by to był...piotrus23 napisał(a):ja zawsze dokręcam pneumatem i nigdy nie miałem problemu
ja nie mówię ze jesteś uczniem, ja tez jestem pracownikiem uczącym sie do tego nowych i strych rozwiązań, rozwiązywania problemów, szukania przyczyny uszkodzenia części czy też czegoś z jakiego powodu...
także spoko luz.
a żeby kolega nasz miał spokój to niech jedzie na warsztat niech warsztat włoży mu swoje łożysko zapłaci i wtedy ma gwarancje na robotę i na cześć jeśli ta usterka występuje w bardzo szybkim czasie...
bo nic innego nie wymyśli... dlatego moja propozycja jest aby dokręcił łożysko według zaleceń książkowych...
albo kupił druga zwrotnice,wprasował łożysko nowe,piastę i tez dopiepszył tak jak to zrobił(czego ja nie polecam) i ciekawe czy wtedy też poleci łożysko.
AHA może tez być wina przegubu(krzywy wieloklin-z czym także się RAZ w życiu spotkałem)-metoda prob i bledów na ryzykanta poszedłem. jak będzie dobrze klient płaci jak nie to klient dostał ode mnie nowy przegub za 150zł.... i trefiony zatopiony