Moderator: Moderator
noo co ty gadasz...jak ty to zrobiłeś... którędy wlewałeś olej... w ogole to sam to robiłeś czy na warsztacie ci to robili?? bo to jest nie możliwe zeby tylko 1L wszedł. do tej skrzyni wchodzi 2,9 lub 3,1L, rozrusznik masz od strony ściany grodziowej??lukas2087 napisał(a):kazdy pisal ze max 2 litry wchodzi a u mnie weszlo litry
taki ze mogł ktos auto sprzedawa ze wzgledu na zrypana skrzynie, wlewasz do sk. Moto Dr i skrzynia sie robi ciuchusieńka jak nówka... ty nic nie wiesz, wymieniasz olej w skrzyni, olej wypłkuje resztki motoDr'a i skrzynia zaczyna hałasować jak wściekła i nagle cos sie urywa,mieli i staje...adrian5 napisał(a):Swoją drogą jakim cudem miałoby się coś stać ze skrzynią jeśli wymieni się olej na właściwy
SotoM:taki ze mogł ktos auto sprzedawa ze wzgledu na zrypana skrzynie, wlewasz do sk. Moto Dr i skrzynia sie robi ciuchusieńka jak nówka... ty nic nie wiesz, wymieniasz olej w skrzyni, olej wypłkuje resztki motoDr'a i skrzynia zaczyna hałasować jak wściekła i nagle cos sie urywa,mieli i staje...adrian5 napisał(a):Swoją drogą jakim cudem miałoby się coś stać ze skrzynią jeśli wymieni się olej na właściwy
troszkę wyobraźni... <- (do ogółu)
w moim przypadku ori olej był na krutko. po miesiącu potem po 2ch problem z biegami wracał nawet nie pomagały uzdatniacze. wkurzyłem sie i zalałem 80W90 i tak juz bez problemu jeżdżę pół roku ciesząc sie z eleganckiej pracy biegów...
koleś w mk4 miał problem ze mu 2ka wskakiwała ze zgrzytem przy wysokich obrotach- juz był w stanie kupic synchronizator i rwa skrzyni i ją robic, mówię- wlej olej i zobacz. wlał pojeździł i spokój ma do tej pory a to było też jakoś z pół roku temu.
SotoM napisał(a):kurdee jaka inna numeracja...jak kupowałem olej w ASO to taki G 060 726 A2
SotoM napisał(a):
bedzie dobry jak najbardziej.Bonix napisał(a):Czy olej ELF TRANSELF EP 80w90 GL-4 Będzie dobry ?
Jacol napisał(a):Ja jak bede zmienial to na Castrol TAF-XS 75W90 - w pelni syntetyczny ze specyfikacja GL-4. Castrol EP 80W90 jest olejem mineralnym i ja takiego do skrzyni nie wleje. Jak ktos chce to niech sobie wlewa.
SotoM napisał(a):bedziecie mieli prawde jak bedzie problem z biegami a olej 75W nie bedzie domagał... teoria z praktyka nigdy nie szła w parze i nie bedzie...
Powrót do Napęd i skrzynia biegów
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości