Witajcie
W tamtym roku wlewałem olej do skrzyni, lecz niestety z czasem cały usiekł przez nieszczelne simeringi półosi, ciągle mam usmarowany przegub wewn. oraz wszystko co znajduje się dookoła niego, czyli np. pompa hamulcowa, przekładnia kierownicza - cały olej rozbryzguje się na różne elementy silnika.
Chciałem wymienić simeringi półosi skrzyni, poszedłem do sklepu, a gosciu mówił mi, abym przyniósł stare na wzór, wtdy zamówi i będą na następny dzień, niestety nie mam tyle czasu, auto jest cały czas użytkowane, chciałbym wszystko zrobić w jeden dzień.
Mógłby mi ktoś podać numery katalogowe lub wymiary simeringów, albo też linki allegro tych elementów, bo nie wiem gdzie jakie kupić...
Moja skrzynia jest V-biegowa, prawdopodobnie o oznaczeniu 085, silnik 1.4 ABD (z okrągłym filtrem powietrza) r. prod. 1991 grudzień.
ps. po odkręceniu przegubu wewn. jest w środku śruba, która trzyma flanszę wychodząca ze skrzyni, podobno przy odkręcaniu tej śruby trzeba uważać, bo są tam jakies mocne sprężyny, które cały czas wypychają flansze do zewnątrz (?) - proszę o potwierdzenie informacji.
Proszę o pomoc.