Moderator: Moderator
SotoM napisał(a):świszczy na biegu to nie wina synchro tylko trybów...synchro służy do tego aby bieg mozna było wrzucić pod obciazeniem jak jest skrzynia w ruchu.moze to być wina łozyska na wałku na którym jest 4ty bieg...
Golfik1986 napisał(a):SotoM,
sluchaj dorzuce swoje pytanie do tematu po twojej radzie wymienilem olej w skrzyni i niestety wszystko wrocilo jak bylo a mianowicie czasem przy ruszaniu mam problem z wbicie 1 i tesh czasem mi jakos szarpnie przy wrzucaniu wstecznego jakby gdzies chaczyl nie wiem...
SotoM napisał(a):a tego to ja nie wiem... cała robocizna mysle ze z 1000zł... 200 lub 300zl wyjecie i zalozenie skrzyni + z 500zł rozłozenie jej i złozenie. no i naprawa skrzyni w zaleznosci co wniej sie kryje...dlatego np u mnie w sz-nie mało kto sie bawi w naprawę skrzyni...tutaj to tylko ludzie wala na szrot VW albo inny i kupuja skrzynie.bo to taniej wychodzi.... ...
SotoM napisał(a):chyba ze jeszcze zobacz czy czasem nie masz luzu na tym plastikowym ramieniu które trzyma linke przy wybieraku przy skrzyni...wiesz o co mi chodzi...
Powrót do Napęd i skrzynia biegów
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości