Wywala wsteczny i stuka

Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.

Moderator: Moderator

Wywala wsteczny i stuka

Postprzez alvi88 » 16 lut 2010, o 18:35

Witam was wszystikich jest to mój pierwszy post więc piszcie jakbym coś pomieszał ;-)

Mam taki problem mianowicie mam Golfa 1.8gt (ADZ) no i kiedy wrzucę wsteczny i to albo wyskoczy od razu albo kiedy przyśpieszę i nie wiem czemu tak jest a do tego słychać regularne stukanie (tuk...tuk...tuk...tuk...tuk) nie wiem o co chodzi jakoś z tym jeżdziłem i jeżdżę ale ostatnio pojawiło się to stukanie kiedy jakę do przodu i to na każdym biegu oprócz luzu na nim nic nie stuka i nie puka.
Kolega powiedział mi że to wina skrzyni biegów i że trzeba wymienić a to już grubsza sprawa co wy myślicie może to jakaś pierdoła???
alvi88
Berbeć

Wywala wsteczny i stuka

Postprzez piotrus23 » 16 lut 2010, o 18:54

sprawdz poduchy a jak nie to skrzynia out:)
piotrus23
Members

Postprzez Allwall2 » 17 lut 2010, o 14:58

u mojego znajomego ostatnio tak było, wywalało wsteczny, potem juz nawet 1 i 2. po 2 dniach została sama 5. okazało sie ze pekła jakaś spręzyna w skrzyni i koszt naprawy wyniósł 600zł
Allwall2
Badacz tematu

Postprzez SotoM » 17 lut 2010, o 19:22

tryby biegu wstecznego do wyminay.
Mój były SotoMoVWóz

Powered by diesel inside -by Leopard
SotoM
Members

Rocznik: 2007
Silnik: BRD
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez alvi88 » 17 lut 2010, o 23:11

No dobra a teraz może byście napisalu orientacyjnie czy opłaca mi się naprawiać tą skrzynię czy lepiej kupić jakąś używaną i ile by kosztowałą naprawa a może ktoś z was ma jakąś dobrą skrzynię i jak zapewne się domyślam od razu najlepiej jest wymmienić takżę sprzęgło żeby dwa razy się nie bawić??
alvi88
Berbeć

Postprzez piotrus23 » 18 lut 2010, o 00:45

alvi88 napisał(a):No dobra a teraz może byście napisalu orientacyjnie czy opłaca mi się naprawiać tą skrzynię czy lepiej kupić jakąś używaną i ile by kosztowałą naprawa a może ktoś z was ma jakąś dobrą skrzynię i jak zapewne się domyślam od razu najlepiej jest wymmienić takżę sprzęgło żeby dwa razy się nie bawić??
kup druga skrzynie dasz z 300zł i masz spokój a po co sprzegło jesli masz dobre?chyba ze masz od wymiany to odrazu robic
piotrus23
Members

Postprzez alvi88 » 18 lut 2010, o 10:22

Ok a mam pytanie nie miałby ktoś z was do sprzedania takiej skrzynipasującej domojego vw?? 97' 1.8gt ADZ za rosądne pieniądze i w dobrym stanie takiej której można zaufać
alvi88
Berbeć

Postprzez SotoM » 18 lut 2010, o 19:15

a co bedzie jak kupisz skrzynie i stanie sie to samo...?? co wtedy?? nikt nie moze ci powiedziec ze skrzynia jest w bardzo dobrym stanie bo do srodka nie zagladał. moze cie tylko powiedzie ze była cicha i ze biegi ładnie pracowały.- ok, kupujesz -wkładasz,jeździsz np miesiąc -trach to samo, znów bedziesz skrzynie kupował i mechanikowi płaci za wymont zamot skrzyni...??
ja wolał bym swoją wymontowac rozebrac, wymienic tryby ewentualnie synchronizatory odrazu, złazyc ja zalac świerzy olej, włozyc i latac... wiadomo koszt jest wiekszy tego, ale wiesz co masz... takie jest moje zdanie. chyba ze auto chesz opchnac i zrobic je jak najtaniej...
Mój były SotoMoVWóz