Zapowietrzające się sprzęgło.

Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.

Moderator: Moderator

Postprzez Maik » 20 lip 2008, o 19:55

Pomaga na około tydzień odpowietrzenie go. Potem z dnia na dzień bierze coraz niżej, aż zaczynają zgrzytać biegi. W związku z tym mam pytanie co może być tego powodem i czy istnieje jakiś skuteczniejszy sposób na jego odpowietrzenie niż odpowietrznikiem na pompce sprzęgła.
Maik
Berbeć

Postprzez SotoM » 20 lip 2008, o 23:31

zobacz czy nie jest podparciały elastyczny przewód układu hydraulicznego sprzęgła lub też metalowy jest przerdzewiały skorodowany i moze miec picikłakową dziurke . a sądze ze walniety jest siłownik.mozna kupić zestaw naprawczy. lecz ja osobiście bym sie z tym nie bawił tylko bym zainwestował w nówkę. niech ktoś ci wciska sprzęgło a ty dokładnie oglądaj i macaj przewody czy czy nie ma jakiegos wycieku płynu hamulcowego,który zasila układ na przewodach.innej opcji jak narazie nie widzę.pozdro
Mój były SotoMoVWóz

Powered by diesel inside -by Leopard
SotoM
Members

Rocznik: 2007
Silnik: BRD
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez sebokuc » 28 lip 2008, o 08:31

Zaczęła blokować się skrzynia biegów, żeby się zatrzymać musiałem wyłączyć silnik ze stacyjki.
Potem ręką odciągnąłem pedał sprzęgła i działał jakby dobrze, mogłem zmieniać biegi. Kiedy jednak włączyłem silnik i wrzuciłem bieg skrzynia się znowu zablokowała. Scholowałem go na włączonym silniku aby wspomaganie kierownicy i hamulce działały.
Mechanik najpierw wymienił wysprzęglik, potem siłownik-pompkę pod pedałem. Po 4 dniach odebrałem auto. Po tygodniu stało się to samo + holowanie. Teraz auto jest znowu u mechanika, który mówi, że nowy siłownik "Ate" się zepsuł !?
Czy mechanik powinien sprawdzić szczelność przewodów, które mogą zapowietrzać układ?!

Chyba sprzedam to auto bo już 2 razy je holowałem.

[ Dodano: 2008-07-29, 09:02 ]
Proszę o pomoc !?

[ Dodano: 2008-07-29, 10:57 ]
Czy w moim aucie układ sprzęgła sam się odpowietrza ???
sebokuc
Berbeć

- - -

Powrót do Napęd i skrzynia biegów