Witam.
Wracając wczoraj z pracy wcisnąłem pedał sprzęgła, po raz ostatni
Zgasiłem silnik, zepchnalem auto na pobocze otworzylem maske i zauwazylem ze linka sprzegla jest zerwana. Pojechałem dzisiaj do sklepu z częściami samochodowymi ale chłop powiedział że nie może takiej dostać. ( ta którą wyciągnąłem najprawdopodomniej nie jest seryjna bo jest z ręczną regulacją, na nakrętke ) Linka to najmniejszy problem, jednak gdy wrzuciłem dzisiaj bieg na zgaszonym silniku i próbowałem pchnąć go wciskając ręką dźwignie sprzęgła silnik dalej był zablokowany. W sumie to nie jestem pewny czy to była dźwignia sprzęgła ale tak mi się wydaje
Wydaje mi się że to to co zaznaczyłem na zdjęciu, dźwignia ta ma strasznie krótki zakres ruchu 2 może 3 cm, tak ma być? Jaką linkę kupić? Nie wiem nawet gdzie są numery silnika na silniku, a naklejki w bagażniku nie znalazłem. Samochod jest z '94 silnik 1.6 KAT
Czy ta linka będzie pasować? Z tego co piszą w auckji to tak http://www.ebay.de/itm/VW-GOLF-3-4-VENT ... 4846188b06 I dlaczego kiedy wciskam dźwignie nie mogę pchnąć auta, jakieś dodatkowe zabezpieczenie? Dodam że dźwignie wciskam tak mocno ze ruszam całe auto. Reczny nie jest zaciagniety, silnik hamuje.