Zerwane przeguby, zmielona półoś czy skrzynia do wymiany?

Wszystkie elementach układu napędowego i skrzyni biegów.

Moderator: Moderator

Postprzez kviat » 11 kwi 2013, o 07:34

Witam, a więc od początku. Ostatnio podczas jazdy odpadły mi śruby trzymające sworzeń w wahaczu, w skutek czego wyrwało mi koło z przodu od strony pasażera. I wypadła pół oś ze skrzyni. Samochód scholowałem pod dom. Kupiłem nowe śruby z przegubem, zamontowałem i z trudem wsadziłem pół oś z powrotem w skrzynie i skręciłem przegub z wahaczem. Niby wszystko jest tak jak być powinno... Niby, bo nie da się ruszyć samochodem. Gdy wrzucam bieg i chce ruszyć to jest tak głośnie jakby strzelanie. jakby się kręciło ale nie chwytało. Z racji że się tak na tym nie znam, to nie mam pojęcia co może być tego przyczyną. Czy coś w skrzyni poszło? Czy może pół oś albo przegub? Nie wiem... Trudno określić. proszę o pomoc bo potrzebuję pilnie auta:/
kviat
Czytacz

Postprzez CacekMKIII » 11 kwi 2013, o 08:34

Nie znam się na tym jakoś wyśmienicie. Ale ostatnio też odkręciła mi się półoś po zmianie skrzyni biegów. Wydaje mi się, że skrzynia bd ok. Proponuje Ci odholować auto do jakiegoś mechanika i niech on to zobaczy. Jeżeli to nie skrzynia to za dokręcenie zapłacisz grosze ;-)
Wszystko jest kwestią gustu,
a o gustach się nie dyskutuje.

moj-golf/vwozidlo-na-jasnej-stronie-mocy-t60864.html
CacekMKIII
Czytacz

- - - słodkie wina

Powrót do Napęd i skrzynia biegów