1.Brak miejsca na kable 2.jak przeciągnąć usb do schowka?

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Postprzez Lisu » 8 paź 2010, o 21:01

Witam.
1.Mam problem z włożeniem radia, tzn. nie mieści się do końca bo kable nie mają miejsca...
Czy trzeba coś wycinać żeby wszystko upchnąć?
2.Jak przeciągnąć usb do schowka pod air bag w najprostszy sposób?
Była corsa, była vectra, był 200sx jest MKIII :D

Mój Gofer :D http://www.golf3.pl/topics2/mk3-aaz-by-lisu-vt27751.htm
Lisu
Gaduła

Postprzez saladrus » 8 paź 2010, o 21:10

1. uporządkuj kable
2. zaświeć latarką we wnęce radia i patrz koło schowka gdzie jest światło ... potem juz dasz radę
saladrus
Members

Postprzez Lisu » 8 paź 2010, o 21:23

saladrus napisał(a):1. uporządkuj kable

o to chodzi że mam uporządkowane...

Lisu
Gaduła

Postprzez swatu » 8 paź 2010, o 21:56

Lisu napisał(a):o to chodzi że mam uporządkowane...
czasami kable sie nie miescza lub zwijaja sie bo zawadzja o wewnetrzne czesci panelu nawiewu.
Lisu napisał(a):2.Jak przeciągnąć usb do schowka pod air bag w najprostszy sposób?
obok radia masz zaslepki spróbuj zdjac ta po prawej stronie i jesli bedzie miejsce to pusc tamtędy kabel.
swatu
VIP

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez mroova » 9 paź 2010, o 01:50

Ja mam tam tyle kabli, że aby dobrze włożyć radio muszę zdemontować schowek :D Schowek (w wersji auta z AirBagiem) jest na 5 śrubkach (trzy wewnątrz u góry, i dwie na zewnątrz na spodzie), nie jest to większy kłopot, a przy okazji zamontujesz sobie usb w schowku ;)
mroova
Czytacz

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez PiJey88 » 9 paź 2010, o 15:36

zdejmij schowek (2 min), odkręć Airbagu (2 min), wsuń radio układając kable ręką od strony airbagu (1 min) przeciągnij kabel USB w dół do schowka (1 min), zrób otwór w schowku na kabel (2 min), skręć wszystko (4 min) ... i po całej filozofii...
całość około 15 min pracy
:-P :-P :-P
PiJey88
Administrator

Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Lisu » 10 paź 2010, o 22:52

mroova napisał(a):(w wersji auta z AirBagiem) jest na 5 śrubkach (trzy wewnątrz u góry, i dwie na zewnątrz na spodzie), nie jest to większy kłopot, a przy okazji zamontujesz sobie usb w schowku ;)

wiem jak zdemontować schowek bo zmieniałem, już podłączyłem radio i nie musiałem żadnego otworu robić bo usb bez problemu weszło przez otwór w schowku ;-) problem mam tylko taki że radio nie dochodzi maksymalnie do końca przez kable :-( , musiałem odkręcić pokrętła nawiewu żeby mieć lepszy dostęp do kabli ale nadal jeszcze nie jest cacy jakbym chciał...

Lisu
Gaduła

Postprzez gomez1982 » 10 paź 2010, o 23:51

A zamontowałeś poprawnie tą pół-kieszeń na radio? U mnie też początkowo było ciężko przy tym radiu co masz ale winna była ta pół kieszeń która nie do końca trzymała się i wychodziła z radiem.
Moja Śliweczka
Gwint str. 10
Obrazek
gomez1982
Gaduła

Postprzez PabloSBT » 11 paź 2010, o 07:10

gomez1982 napisał(a):A zamontowałeś poprawnie tą pół-kieszeń na radio? U mnie też początkowo było ciężko przy tym radiu co masz ale winna była ta pół kieszeń która nie do końca trzymała się i wychodziła z radiem.

a pozaginałeś te blaszki co były w tej metalowej kieszeni ?? u mnie nie chciało wejść radio o taki pierdolnik z tyłu na środku nie nie mieściło się o radiator i wychodziło radio to urwałem ten plaskik na końcu wszystkie blaszki w tej kieszeni pozaginałem tak jak tylko się dało i jest sweet :) radio ani drgnie
PabloSBT
Members

Postprzez Lisu » 11 paź 2010, o 20:10

Upchałem to ale nie jest cacy jakbym chciał i do tego pokrętło od regulacji ciepło/zimno na maksa na zimne mi się teraz nie przekręca bo tak upchałem te kable że jedna z kostek blokuje linkę od tego pokrętła :wstyd:
będę musiał jeszcze raz uporządkować te kable, wydaje mi się że to przez to że mam te dwie standardowe kostki iso, do których jest podłączony kabel z przejściem na to radyjko które kupiłem(gomez1982 pewnie wie o co chodzi...) i przez to jest tam trochę napchane... W wolnej chwili podjadę do znajomego który zajmuje się car audio i też miał golfa 3. Dzięki za wszystkie porady i pozdro. plusiki poszły ;-)

Lisu
Gaduła

Postprzez PiJey88 » 11 paź 2010, o 20:49

Lisu, jestem na 90 % pewien ze kable zahaczyły ci się o plastik między panelem nawiewów a miejscem na radio, jest tam dziwny plastik jak haczyk i zawsze tam kable się blokują o to, najlepiej zrobić tak jak ci napisałem, wsadzić łapę od strony airbaga i ręką sobie kabelki poprowadzić i po woli wsuwać radyjko, nadmiar kabli wyciągam na prawo od radia czyli za airbaga, a nie tak jak ty w dół na panel który teraz się zacina
PiJey88
Administrator

Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Lisu » 11 paź 2010, o 21:29

PiJey88 napisał(a):Lisu, jestem na 90 % pewien ze kable zahaczyły ci się o plastik między panelem nawiewów a miejscem na radio, jest tam dziwny plastik jak haczyk i zawsze tam kable się blokują o to, najlepiej zrobić tak jak ci napisałem, wsadzić łapę od strony airbaga i ręką sobie kabelki poprowadzić i po woli wsuwać radyjko, nadmiar kabli wyciągam na prawo od radia czyli za airbaga, a nie tak jak ty w dół na panel który teraz się zacina

więc zrobię jak mówisz, a przy odkręceniu airbag nie ma problemów? Zawsze jak coś robię przy aucie to boję się że coś zepsuję :-P

Lisu
Gaduła

Następna strona

- - -

Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio