Ja szukałem czegoś taniego i niedużego. Chodziło mi, żeby bagażnik był użyteczny.
Dałem się namówić na głośnik STX-a. Sam już robiłem na tych głośnikach kolumny i subwoofery domowe i nie narzekałem.
Dałem się namówić na głośnik SW.STX.8.300 @x2Ohm ( jest jeszcze wersja 2x4Ohm ). Obudowę sam robiłem, a w projekcie ktoś mi pomógł na innym forum ( osoba siedząca w CA i prowadząca sklep serwis itp. ). Ogólnie głośnik mnie zaskoczył ilością basu. Nie spodziewałem się, że tak zagra. Kopie i to bardzo ładnie, nisko schodzi i gra lepiej niż niejeden 25cm.
Producent zaleca do niego obudowę BR 30L, ale jest to zła obudowa. Closed 15L, ale chłopaki pakowali go w obudowy 8 do 15L
W closed jest szybki i schodzi nisko. Ja wolę obudowę BR osobiście.
Na allegro jest gotowa, nowa skrzynia na tym głośniku z portem BR szczelinowym i naprawdę jest wart swojej ceny. Ludzie siedzący mocniej w CA mówią, ze gra lekko o klasę wyżej. Skrzynka zrobiona profesjonalnie. Porządnie zaprojektowana i strojona na sprzęcie, nie na ucho.
- Kod: Zaznacz cały
http://allegro.pl/super-bas-w-super-cenie-stx-promocja-i2245100923.html
Głośnik gra mocniej niż MDS-08 i osoby posiadające go, po usłyszeniu tego STX-a chciały się na niego przesiąść.
Alpine CDA-7897->CHA-S634->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1 ) + Focal 6K2P, Rodek R4100A2->2xSTX 8" 23L@35Hz