Szukasz radia do 300 PLN, a to nie jest zbyt dużo na nówkę sztukę..
Jeśli nie chcesz używki z wiadomych celów - to najbardziej polecam Ci Pioneera, Alpine, Clarion'a, ewentualnie Kenwood'a - model jaki sam sobie wybierzesz, ale patrz na to, żeby miał chociaż RCA (wyjście na wzmacniacz). Z trochę niższej półki jest JVC, Sony - ale jeśli chcesz mieć na prawdę trwałe radio to tylko te wyżej, bo Sony miało udane produkty tylko te najdroższe. Kenwood napisałem ewentualnie bo psuły się w nim lasery i dżojstiki w niektórych modelach. O Alpine można poczytać na necie i posłuchać od sprzedawców w sklepach z Car-audio, że firma leci na opinii, i tańszy sprzęt to żadna rewelacja za tą cenę. Ale odnośnie Pioneera powiem ci, że to bez wątpienia najtrwalsze radia jakie są na rynku. Nie jednego starego kaseciaka bez bajerów widziałem, który gra lepiej niż nie jeden nowy CD-ek. Te radyjka są niezniszczalne, ładnie grają, ale jeśli chcesz mieć RCA musisz dać ciut ponad 300 zł. Clarion klasa sama w sobie - bez wodotrysków co jest na plus, ale nie wiem jak z ich trwałością. A JVC, chociaż sam mam, to na Twoim miejscu a tą cenę bym nie brał, bo nie mają w sobie nic szczególnego.
Pozdro i udanych zakupów