AUTOMATYCZNA ANTENA

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

AUTOMATYCZNA ANTENA

Postprzez diribio » 28 lip 2008, o 09:13

Witam wszystkich.
Parę dni temu stałem sie szczęśliwym posiadaczem golfa III. Niestety jakiś serdeczny "przechodzień" wyłamał mi antenę błotnikową :kwasny: Oczywiście chce ją wymienić, ale chciałbym w to miejsce wstawić automatycznie wysuwaną antenę(jak na załączonym obrazku). Moje pytanie do was dotyczy kwestii technicznej: czy da sie wstawić taką antenę, czy jest tam, w nadkolu, wystarczająca ilość miejsca?

z góry dziękuję za pomoc.
pozdrawiam
Obrazek
diribio
Berbeć

AUTOMATYCZNA ANTENA

Postprzez DrSzpila » 28 lip 2008, o 09:39

diribio, Oczywiście, ze sie da, bo mam taką i idealnie pasuje :D
DrSzpila
Members

Postprzez torrent » 28 lip 2008, o 10:07

Da się da jest pod błotnikiem dostatecznie ilość miejsca ;-)
torrent
Berbeć

Postprzez diribio » 28 lip 2008, o 12:03

Serdecznie podziękował.

Jak już trafiłem na "fachowców" to czy trzeba będzie jakieś dodatkowe otwory wiercić na np.: jakieś mocowanie??I jeszcze jeden mały szczegół, a mianowicie podłączenie zasilania do silniczka anteny...........do akumulatora?

Dzięki chłopaki za konkretne odpowiedzi
pozdrawiam
diribio
Berbeć

Postprzez Cysiu_NS » 28 lip 2008, o 12:11

zasilanie napewno do radia + masa za samochodu a dodadkowych otworow raczej wiercic nie trzeba
Życie jest piękne! Jeśli prawidłowo dobierze się środki antydepresyjne
Cysiu_NS
Gaduła

Postprzez Zico63 » 28 lip 2008, o 13:36

Przy antenie, oprócz masy i plusa jest jeszcze jeden:sterowanie i ten połącz z kabelkiem z gniazda nr 5 radia lub przejściówki. W fabrycznym nie ma tam kabelka a w przejściówce jest niebieski "Antenna power".
Mój TDI, zapraszam w wolnej chwilce, przy: :kawa: moj-golf/vw-golf-1-9-tdi-specjal-zico-s-t12384.html
Zico63
Members

Postprzez diribio » 31 lip 2008, o 08:07

Witam ponownie

Jeszcze was chyba pomęczę z tym tematem. Nasuwa mi się jeszcze pytanie apropos radia........czy każdy odtwarzacz(taki współczesny z XXI wieku) ma możliwość podłączenia kabelka od silniczka anteny?jak to sprawdzić w specyfikacji radia(przed kupnem np. w internecie)?
Kolejna rzecz jaka mi się nasunęła na myśl to sposób przeciągnięcia kabelka zasilania silniczka anteny do wnętrza kabiny, do radia("podstawowy" kabelek anteny zamierzam wykorzystać stary)............jak kłopotliwa potrafi być taka operacja i czy trzeba będzie rozbierać deskę w środku?

Z góry dzięki za odpowiedzi

POZDRAWIAM
diribio
Berbeć

Postprzez DrSzpila » 31 lip 2008, o 09:10

diribio napisał(a):.czy każdy odtwarzacz(taki współczesny z XXI wieku) ma możliwość podłączenia kabelka od silniczka anteny?
Powinien mieć. iI to dwa! Jeden do anteny, a drugi sterując wzmacniaczem.
diribio napisał(a):jak to sprawdzić w specyfikacji radia(przed kupnem np. w internecie)?
Po prostu zapytaj się telefonicznie, albo wyślij mail'a, ale na stronie powinno pisać (parametry) :)
diribio napisał(a):jak kłopotliwa potrafi być taka operacja i czy trzeba będzie rozbierać deskę w środku?
Nie musisz ściągać deski wystarczy, że zdejmiesz osłonę bezpieczników, radio i cieńki drucik, żeby po prowadzić kabel a jak nie chcesz bałaganu to zdejm też zegary (licznik), bo za zegarami jest wiązka i możesz przymocować do niej kabelek :)

Pozdrawiam
DrSzpila
Members

- - -

Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio