Jakiś czas temu kupiłem Golfika III, bez radia. Wszystkie kostki z kablami są
zakladając że wszystko jest ok (miało być) podłączyłem radio, ale nie włączyło się.:
OTO MOJE PYTANIA (PROBLEMY )
- 1. nie mogę sprawdzić czy jest pod kablem napiecie, bo nie mam ani miernika ani żaróweczki 12V
2. przeglądnąłem inne watki i znam oryginalna konfigurację kabli, kable u mnie są jakieś inne, inne kolory i nie mogę się w tym połapać.
3. próbuje włączyc zapalniczkę żeby sprawdzic czy jest napiecie, ale zapalniczka nie zaskakuje (wina zapalniczki, zepsuta? czy wina braku napięcia w kablu?) przytrzymuję zapalniczkę ale sie nie nagrzewa, zapalniczka powinan palic przy przekręconej stacyjce, czy zawsze?
4. sprawdziłem bezpieczniki i jest chyba wszystko ok, z tego co patrzyłem bezpiecznik od radia i od zapalniczki to dwa pierwsze od prawej, są ok
5. koło bezpieczników trafiłem na dziwny PSTRZYCZEK, jest wmontowany na kratce osłonowej pod bezpiecznikami, wiecie od czego ten przycisk? są do niego podpięte dwa kable, czarny i czarno-brazowy
6. czy w kazdej wersji golfa II powinien działać bzyczek świateł? u mnie nie działa, tzn. po zostawieniu świateł i wyjeciu kluczyka nic nie bzyczy
PONIŻEJ SĄ FOTKI POKAZUJĄCE MOJĄ KONFIGURACJĘ KABLI W KOSTKACH
KOSTKA 1
KOSTKA 2
jakieś pomysły?