Kiedyś też uważałem JBL za dobry sprzęt, a tak nie jest. W dodatku w większości nie jest wart ceny ( przynajmniej jeżeli chodzi o głośniki w drzwi, zestawy itp. ).
Wzmacniacz JBL zaproponowany wyżej nie jest wart ceny. Poza tym 150W na suba, który potrzebuje 350W...
Tutaj masz coś konkretniejszego, a przy tym znacznie lepszego jakościowo.
- Kod: Zaznacz cały
http://allegro.pl/rodek-r680i-gwarancja-i2266499821.html
Masz 6 kanałów po 77W, albo 4 kanały po 72W i jeden mostek 289W przy 13,5V. Jeżeli będzie np. 13,6-13,8V, to wzmacniacz osiągnie trochę wyższą moc. Zależy od jego przetwornicy.
Bynajmniej zasilisz nim dobrze zestaw przedni, subwoofer i te nieszczęsne głośniki w półce.
Możesz też szukać wzmacniacza od Kenwooda, ale tutaj w grę wchodziły by dwa wzmacniacze.
Kenwoody można kupić za naprawdę niskie pieniądze. Np KAC-923 ( 2x100W, lub 1x270W przy 12V ). Na suba jakiegoś PS-200 i wszystko ma ręce i nogi i przy tym ładnie gra.
Możesz też jakiegoś Kenwooda, mocniejszego i wyższy model podłączyć w Tri mode.
Czyli dwa głośniki stereo i subwoofer pod stereofoniczny wzmacniacz ( 3 głośniki do dwóch kanałów ). Sam tak nie próbowałem, bo nie mam potrzeby, bo mam dwa wzmacniacze. Jeden 4Ch ( Philips DAP650 ) i drugi 2Ch ( właśnie Kenwood ).
Na suba może sprawdzony i przyzwoity ES250 ( ES300 strasznie mulasty ).
Do tego suba znajdziesz już gotową i wyliczona konstrukcję w sieci.