tak tak dalej wyswaj swoje chore wnioski nie poparte niczym (praw fizyki nie da sie zmienic) a antena tak jak ja okreslasz porzadna na 120% w blotniku bedzie dzialac gozej niz na srodku dachuczaro napisał(a):Jednak to czy ją da w błotnik czy na dach nie ma większego znaczenia jeżeli antena będzie porządna.
czaro napisał(a):A jeżeli twierdzisz, że miejsce ma takie duże znaczenie to zamontuj sobie krótką antenkę firmy krzak na dach a potem porządną 1,5 metrówkę na błotnik
zamontuj ta sama antene tu i tu i porownaj a nie piszesz ze mala w dach a dluga na blotnik porownujesz malucha i mercedesa. Czlowieku nie wprowadzaj ludzi w blad wiesz ze dzwonia ale nie wiesz w ktorym kosciele
[ Dodano: 2012-01-20, 19:54 ]
antena powinna bc montowana w polu jak najwiekszej powierzchni blachy(sztuczna ziemia) a nie jak sie komu podoba bo kolega powiedzial tylko kolega nie zna praw fizyki rozchodzenia sie fali radiowej i doradza a potem radio mi piszczy szlysze tylko ja oni mnie nie itd a zrobilem tak jak mi kazali
[ Dodano: 2012-01-20, 20:21 ]
prosze bardzo jaka mamy pomyslowosc ludzi antena tak zamontowana to zaprzeczenie ze ten co ja montowal ma mozg. owszem bedzie sluchal ale jak nada na odleglosc 1km to max i na bank beda szumy i piski a jego radio dastaje po d...e