co myślicie

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

co myślicie

Postprzez wwegary » 30 lis 2008, o 14:02

http://allegro.pl/item485869067_tuba_ak ... _12_m.html

miał ktoś może lub ma tą tube?? jakie wrażenia?? lub jaka w podobnej cenie jest dobra... szukam interesuje mnie tylko boschmann gdyż chce kompletować głośniki jednej firmy a takowe posiadam już w drzwiach;p pozdro i licze na liczne opinie ;p pozdro VW xD
Cały czas ludzie sprzedają się tanio, nie przyglądają się twarzom, tylko ubraniom..

Moj MK3 moj-golf/moj-golfik-xd-t8457.html

Aga, KKS, Real Madryt, Golf.. there is no other way xD..
semantyczny paganini...
wwegary
Members

co myślicie

Postprzez lysutki » 30 lis 2008, o 17:34

od razu Ci napisze ze to ze wszystkie glosniki beda tej samej firmy nie daje dokladnie nic... jedne firmy robia dobre glosniki szerokopasmowe, inne suby itd.
aktywne tuby sa niepolecane, gdy sa Noname (boscham to tez noname niestety...)
ogolnie tuba to jest kiepski pomysl lepiej brac skrzynie, gra ladniej... mniej buczy ale zapewniam ze skrzynka i tak gra za glosno i sie ja zazwyczaj przycisza wzgledem glosnikow.

ja bym raczej polecal skrzynke i oddzielnie wzmacniacz, np juz bym wolal blaupunkta za taka kase (na pewno firma lepsza sama w sobie, troche plastikowe brzmienie jak mowia fachowcy, ale przez wielu polecana w tej cenie)
blaupunkt GTB 1200 (skrzynia) + GTA260 (wzmak)
lub mnie namawiano na skrzynie Magnat Express (25 cm) w zamknietej skrzyni.
Boschmann to kiepscizna straszna
lysutki
Badacz tematu

Postprzez Paziu » 1 gru 2008, o 00:05

Szczerze to nie polecam nic z tej firmy.
Lepiej dołóż 60 zł a będziesz miał Jbla w bagażniku i na pewno zagra o wiele lepiej
http://allegro.pl/item490684251_skrzyni ... ratis.html

Nie pakuj się w boszmana:)
Paziu
Czytacz

Postprzez lysutki » 1 gru 2008, o 09:25

sam sie nad tym zastanawialem, bo takie fajne male i w ogole, ale...
"głośnik basowy 165mm"
troche male toto a za prawie 500 zł mysle ze uzywany wzmacniacz i nowy glosnik sie znajdzie dobry...
tylko czy kolega wwegary jest zainteresowany pomyslem o NIE BUSZMENIE ??

[ Dodano: 2008-12-01, 08:26 ]
bo moze nie slyszal nigdy porownania miedzy graniem buszmena a innym sprzetem i dlatego chce popelnic przestepstwo :D
lysutki
Badacz tematu

Postprzez valenti.no » 1 gru 2008, o 20:27

ja miałem porównanie z buszmenami... nie warto..
boschmann ma dobry jeden wzmacniacz- jeden model monoblock'a

co do zestawu na tył to zdecydowanie- tak jak pisze kolega- skrzyna i wzmacniacz osobno.. dobry głośnik + wzmacniacz np monacor carpower 602
valenti.no
Badacz tematu

Postprzez wwegary » 1 gru 2008, o 23:58

<ok ok> jestem otwarty na wasze propozycje ;] poki co jestem w fazie poszukiwania i gromadzenia informacji ;]
Cały czas ludzie sprzedają się tanio, nie przyglądają się twarzom, tylko ubraniom..

semantyczny paganini...
wwegary
Members

Postprzez lysutki » 2 gru 2008, o 15:26

no to w takim razie napisz czy ptrzebujesz cos do nap***** czy tez lubisz sobie posluchac ladnie grajacego sprzetu w calym zakresie dzwiekow - subwoofer jako uzupelnienie niskich tonow.
ja zdecydowanie polecam wlasnie to drugie, sam skrecilem suba znacznie ( nie jest on mocny wyjatkowo) i teraz po prostu slysze ze go mam, bo takie lupanie z bagaznika jest fajne tylko przez pierwsze kilka dni a potem meczy :D
lysutki
Badacz tematu

Postprzez valenti.no » 2 gru 2008, o 17:18

dokładnie.. i napisz jeszcze jaki przedział cenowy- czy jestes w stanie coś trochę dołożyć (zawsze najlepiej jest szukać wspólnymi forumowymi siłami jak najlepszego sprzętu w danym przedziale cenowym) ;-)
valenti.no
Badacz tematu

Postprzez Allwall » 2 gru 2008, o 18:05

skrzynia będzie o niebo lepsza
Allwall

Postprzez wwegary » 4 gru 2008, o 20:00

powiem tak szukam sprzętu dzięki któremu rap płynący z głośników będzie jeszcze lepszy.. nie chodzi mi tu o kurna umcy dumcy sracja jacja tylko o to aby bass był odczuwalny wtedy kiedy powinien, kumpel doradził mi że do rapowych brzmień lepsza będzie tuba, ale jestem otwarty także na wasze propozycje przedział to tak do 370 zl szału za to nie będzie ale, mam nadzieje że hłamu tez nie a na dobre w uj car audio tak szybko stać mnie nie będzie więc chciałbym coś wypośrodkowanego.. czekam na propozyjce

semantyczny paganini...
wwegary
Members

Postprzez valenti.no » 4 gru 2008, o 20:59

tylko widzisz nie chodzi o kształt tylko o materiał z którego jest to robione- skrzynia jest wykonana z mdfu a nie z jakiegoś plastiku, pcv, czy Bóg wie czego.. do rapu i jak chcesz zeby była dobra dynamika,prowadzenie basu itd to chyba mimo wszystko zamknieta skrzynia byłaby dobra

[ Dodano: 2008-12-04, 20:09 ]
helix to helix
http://www.allegro.pl/item488493596_hel ... ielce.html
carpower to carpower
http://www.allegro.pl/item497274883_wys ... power.html

no ja bym na to stawiał (wiem, że limit przekroczony)
valenti.no
Badacz tematu

Postprzez lysutki » 4 gru 2008, o 22:20

w tej cenie to max 25cm, bo 30cm bedzie strasznie wolny i bedzie odczuwalnie przeszkadzac.
polecano mi glosnik MDS08 firmy Intertechnik, gra po prostu ladnie i kulturalnie, ale szalu nie robi mocą...
mozna kupic glosnik i skrzynie samemu budowac (wtedy zamknieta latwiej) na prawde banalna sprawa, dobrac pojemnosc da sie latwo i szybko (moge pomoc). Skrzynie mozna zbudowac z drewna meblowego, ktore mozna tanio kupic albo znalezc w komorce :D ja mam skrzynie z takiego czegos i jest bardzo dobra.

[ Dodano: 2008-12-04, 21:33 ]
moze PYLE, podobno juz jakos tam gra i ze niby lepiej niz Blaupunkt MK cos tam 1200 (te tanie subwofferki)
Pyle polecali mi goscie z audiomanii jako najtanszy glosnik ktory warto kupic

cholera nie wiem czy to ten byl tylko...
http://allegro.pl/item498969389_pyle_pl ... gw_fv.html
lysutki
Badacz tematu

Następna strona

- - -

Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio