Witam zakupiłem za psie pieniądze Pioneer deh-4000ub i jestem ciekaw jakie polecicie mi głośniki pod to radyjko teraz mam jakieś 2 drożne jbl ale straszna kicha bo nie mam dystansów a do tego połowę dźwięku zasłaniają mi nogi oczywiście chcę w niedalekiej przyszłości założyć dystanse i wygłuszyć drzwi oraz zamontować jakiś wzmacniacz +skrzynie/tubę jak narazie mam 300zł i w tej cenie chciałbym coś znaleźć , ale chciałbym kupić jakieś konkretne żeby mi ładnie czysto grało pod wzmacniaczem proszę o rady a najlepiej linki z allegro
witam! Polecam na początek załóż sobie w tylną półkę głośniki Herz`a 3-drożne "jaja" 180 WATT . Ja mam u siebie dokładnie takie samo radio Pionka co Ty i powiem Ci że u mnie one zagrały super dżwięk masz czysty no i brzmienie mocne, w końcu to Pioneer na MOSFECIE, nie potrzeba nawet wzmacniacza , szczerze polecam !
Oczywiście w przednich drzwiach też załóż jakieś chociaż 2-drożne żeby był efekt Najlepiej Hertza - dobra firma
http://www.allegro.pl/item432777452_3_d ... akosc.html
no tak ...nie potrzeba nawet wzmacniacza,przecież mamy tylną szybę która odbija ( tłumi) dzwięki 180 Waat ? kolego ten pioneer ma wyjścia na jakieś max 15-20 waat a te 180 to moc muzyczna
moim zdaniem to strata kasy na takie glosniki, to gra jak radio mojej mamy w kuchni skrzynia w bagazniku + wzmak, na podszybiu sredniotonowe i cyki wszystko gra i buczy i wcale nie musi byc glosno a bass masuje ci plecy hehe ale to tylko moje zdanie