Czy podejdzie sub do tego sprzętu?Pioneer DEH-2900MPB

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Postprzez milcus » 9 wrz 2008, o 14:31

JEstem nowy na forum,dopiero zaczynam moją przygodę z goflem, chciałem zacząć od nagłośnienia. W moim golfiku mam radyjko : Pioneer DEH-2900MPB do którego jest podłączone 6 głośników : 4 głośniki Pioneer TS G1709 17cm zamontowane w każdych drzwiach i 2 głośniki Pioneer TS G1309 na podszybiu. Sprzęt nie był instalowany przeze mnie. Mam zamiar wziąźć się za nagłośnienie w moim autku by słyszeć w nim jakiś bass, ponieważ wg mnie teraz go nie ma w ogóle. Proszę o pomoc czy pod to radyjko w ogóle podejdzie sub i wzmak. Mam na oku taki sprzęt: BLAUPUNKT GTb 1200 MK2 +WZMACNIACZ GTA 260.
http://allegro.pl/item428369492_blaupun ... kable.html
Z góry dzięki za pomoc. :)

[ Dodano: 2008-09-09, 18:38 ]
PAnowie pomóżcie, bardzo mi zależy na czasie :)
milcus
Berbeć

Postprzez piotr0488 » 9 wrz 2008, o 18:59

kolego mialem ten sam wzmacniacz i sub, sprzecik daje rade i lusterka sie nawet lekko ruszaja, radio da rade, ja moge polecic ten zestaw..
piotr0488
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez milcus » 9 wrz 2008, o 19:59

Dzięki wielkie. A jak z podłączeniem czegoś takiego? nigdy nie miałem doczynienia z takimi rzeczami. Chciałbym to zamontować w bagażniku, bo gdzie ińdziej, ale czy dam z tym sam rade.??
milcus
Berbeć

Postprzez Mati » 9 wrz 2008, o 21:55

w sumie jak wczesniej tego nie robiles to jesli jestes dosc sprytny i umiesz czytac proste schematy dasz rade ale jesli sie boisz ze cos spie@@@ to lepiej daj to komus kto sie na tym zna lub poczytaj na forum bo na pewno byl ten temat poruszany :)
my name is kokaine i'll mess up your brain if you know what i know
Mati
Czytacz

Postprzez piotr0488 » 9 wrz 2008, o 22:54

piotr0488
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez milcus » 9 wrz 2008, o 23:21

Dzięki wielkie, nie dokońca się z tym wszystkim łapię, bo np nie wiem któredy te wszystkie kable można puścić, itd. A może to głupie pytanie, ale czy przy użyciu wzmacniacza i suba wzrasta jakoś widocznie zużycie paliwa? I Jeszcze pytałem się gdzie ińdziej i piszą mi że taki sub to za mało, lepiej jakiegoś JBL kupić dorższego. Ty Piotr masz tego blaupunkta i zadowolony do końca Jesteś? JA lubię słuchać techna, czyli bass musi być,bez przesady żeby mi szyb nie rozwalało, ale czy to ten na pewno do tego typu muzy będzie dobry? Czy szukać jakiegoś z jeszcze mniejszymi Hz?
milcus
Berbeć

Postprzez Mati » 10 wrz 2008, o 07:44

jak kupisz cos wiekszego to nie bedziesz mial bagaznika w zasadzie ten blaupkt. powinien spelnic Twoje oczekiwania w zasadzie lepsza do basu powinna byc skrzynia :) ja mam u siebie tez blaupkt. 240w i pod to glosnik magnata 300w i nigdy nie slucham na polowe mocy bo sie nie da wiec taki komplecik powinien tez niezle trzaskac co do spalania to u mnie nie ma roznicy :):) a kabelki mozesz pusci pod listwami bocznymi
my name is kokaine i'll mess up your brain if you know what i know
Mati
Czytacz

Postprzez kici » 10 wrz 2008, o 09:07

miałe taki sprzęcik:) kupiłem do tego samego sprzedawcy na allegro (gosc jest z przylepu k. ZIELONEJ GÓRY) sprzęcik dobry jak za taką cene ale na jakieś EXTREMALNE basssy nie licz...
gra ciekawie i już coś słuchać :mrgreen: jeżeli chodzi ci o amatorskie nagłosnieni dajac dobry efekt we wnętrzu pojazdu i to za małą cene to jest to dobry zestaw...cały sekret polega na "zestrojeniu" wzmachola (wiadomo) pobawisz się troche z tym i naprawdze bedzie grało zacnie jak za takie śmieszne pieniądze
kici
Czytacz

Postprzez milcus » 10 wrz 2008, o 10:36

Dzięki Panowie:) Nawet nie wiecie jak mi pomogliście. Jak na razie nie mam więcej funduszy więc to mi musi wystarczyć. Kiedyś jak mi będzie wciąż mało to mogę drugiego takiego samego suba wsadzić, wkońcu wzmak ma dwa wyjścia;) Kupuję. :]

[ Dodano: 2008-09-13, 12:44 ]
PAnowie, mam kolejną prośbe. Potrzebuję pilnie pomocy z opisem jak podłączyć zasilanie do wzmacniacza, Montuję już wszystko i nie do końca rozebrałem deskę rozdzielczą, bo mi blokuje włacznik świateł. Nie mam pojęcia tak samo jak się dostać do akumulatora.
milcus
Berbeć

- - -

Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio