Pascal napisał(a):Tomuś napisał(a):Podpiołem suba bezpośrednio
To radzę Ci odłącz bo jak Ci się upali końcówka mocy to kupisz i nowe radyjko...
Tak tak to tylko na chwile teraz sub leży w pudełku.
Moderator: Moderator
revers napisał(a):Kolego Pascal prosze wytłumacz mi jak można spalić końcówke w 4 Ohmowym radiu podłączając 4 Ohm głośnik ?
Pascal napisał(a):revers napisał(a):Kolego Pascal prosze wytłumacz mi jak można spalić końcówke w 4 Ohmowym radiu podłączając 4 Ohm głośnik ?
Sub wymaga mocy której Twoje i każde inne radio nie posiada I nie zadawaj czasem pytań typu radio ma wyjście SUB...bo odpowiadam odrazu jest to regulacja tonow...do suba konieczny jest wzmacniacz Poza tym radio będzie się nagrzewać a jak pogłosisz bardziej i tak będziesz słuchał cały czas to końcówka upalona
swatu napisał(a):najlepiej gdzeis do karoserii,ja np. mam podpieta pod tylnim siedzeniem ,nie dostaje sie tam wilgosc i jest czysto,wystarczy oczyscic z lakieru któras srube i do niej przykrecic kabel minusowy(masa).
Dobra masa jest pod kanapą tylną odkręcając mocowanie (klamry) pasów do podłogi.Tomuś napisał(a):No dzięki tak też planowałem i tak zrobie
po co ,po co tak kombinowacslavwek.ie napisał(a):Tyle, że tam jest śruba M10 więc standardowy konektor (M8) trzeba rozwiercić na M10 lub zaopatrzyć się w większy.
A chociażby po to, żeby kabel masowy spełniał swoje zadanie... Konektory po coś w końcu wymyślili. Taki "ulep" można sobie zastosować do wzmacniacza renomowanej marki wojskraft, który mocy ma tyle co radio samochodowe, ale jeśli budujemy coś co ma ręce i nogi, to wypadało by to zrobić po bożemu.swatu napisał(a):po co ,po co tak kombinowac
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości