Doradźcie, co sądzicie o tym zestawie?

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Postprzez krootki » 6 wrz 2008, o 18:18

Witam, pisałem pod którymś z tematów o głośnikach ale nikt nie odpowiedział, więc usunąłem tamten post i założyłem nowy temat. Potrzebuję Waszej pomocy. Moje radyjko to Pioneer deh-2920mp. Interesuje mnie niedrogi zestaw odseparowany (midbass+tweet). Wiem że dobre są Phonocary Y-line, ale jednak za zestaw trzeba dać ok.130pln, no i często są zestawy bez zwrotnic. Przeglądając Allegro znalazłem dziś pewien niedrogi zestaw, chciałbym zapytać osoby lepiej znające się na rzeczy czy warto spróbować czy raczej omijać szerokim łukiem.
Oto link do aukcji http://allegro.pl/item426...m_320_watt.html
Zestaw kosztuje nieco ponad 80pln, no i ma już (oprócz 4ech głośników) kable i zwrotki. Jest oparty na głośnikach firmy Lexton. Może ktoś miał z nimi kontakt? Czekam na porady i opinie :-)
Life's simple.
Make your choice - and don't look back.
krootki
Czytacz

Postprzez QKi89 » 7 wrz 2008, o 12:20

Popraw link do allegro bo nie działa ;-)
QKi89
Badacz tematu

Postprzez krootki » 7 wrz 2008, o 13:26

O chole...wka. Aukcja miała być jeszcze parę dni ważna a tutaj już w archiwum. Szkoda :-(

[ Dodano: 2008-09-07, 13:30 ]
Przejrzałem aukcje i zestaw opierał się na mniej więcej takich wooferach:
http://allegro.pl/item429632191_glosnik ... d_1zl.html
Z ważniejszych rzeczy których nie ma tu napisanych to tam pisało że woofery mają skuteczność (tak to się nazywa?;-)) ok 93dB.
Life's simple.
krootki
Czytacz

Postprzez dragonfly » 7 wrz 2008, o 13:41

Kolega kiedyś miał te głosniki i muszę powiedzieć że grają byle jak.Phonocary na pewno grają lepiej.Moim zdaniem lepiej kupić jakieś firmowe głośniki nawet bez zwrotnic.Sama zwrotnica to koszt kilkunastu zł.Poszukaj wśród takich firm jak pioneer,jbl lub blaupunkt czy phonocar.Lepiej uzbierać troszkę więcej kasy i kupic lepsze niż wkurzać się że nie graja tak dobrze jakby się chciało.
dragonfly
Czytacz

Postprzez krootki » 7 wrz 2008, o 14:46

Ok, dzięki za radę, w takim razie dozbieram trochę grosza i kupię Phonocary. W sumie tego nie kupuje się codziennie tylko prawdopodobnie raz więc lepiej kupić trochę drożej ale mieć święty spokój i ładny dźwięk ;-) A jeszcze jedno skromne pytanie: czy seryjne głośniki które mam w podszybiu mogę użyć jako wysokotonowe? Sprawdzi się takie rozwiazanie? Czy lepiej wyjąć je i zamontować (jakoś?) syczki które się dostaje z wooferami?
Life's simple.
krootki
Czytacz

Postprzez dragonfly » 7 wrz 2008, o 17:29

Ja swoje wyjąłem bo już nie dawały rady.W zestawie odseparowanym takim jak phonocary o których mowa na pewno są lepsze tweetery niż te oryginalne.
dragonfly
Czytacz

Postprzez krootki » 7 wrz 2008, o 23:13

Ok, tak też zrobię. Wielkie dzięki za pomoc. Na konto kolegi wędruje punkcik ;-)
Life's simple.
krootki
Czytacz

- - -

Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio