Drzwi przednie golf

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Drzwi przednie golf

Postprzez Clarq » 30 mar 2009, o 13:58

yoo mam pytanie kupilem radyjko pionieer DEH-4000UB fajne radyjko nowe mocniejsze glosniczki na podszybie i zamontowalem glosniki Tytanium 250w w dzwiach kumpel ma te same ciut slabszy pionieer i zamontowane w bagarzniku graja 3x bardziej
juz nie mowie o tym ze pulkami calymi w dzwiach mi targa. Mi sie wydaje ze bas rozmywa sie w drzwiach

Z tej strony moje pytanie montowal ktos do dzwi te drewniane komory i bawil sie z matami jaki bedzie efekt ?? nie chce rozpierdalac pulki bo dalem za nia 160zl i jest jak wyciagnieta z nowego auta :kwasny:. A i macie jakies linki gdzie takie bajery mozna w miare tanio kupic
Clarq
Berbeć

Drzwi przednie golf

Postprzez sebik85 » 9 kwi 2009, o 00:00

W drzwiach to bez dystansów i wytłumienia basu dobrego na pewno nie będziesz miał, dobry bas da skrzynia basowa w bagażniku + wzmacniacz
sebik85
Badacz tematu

Postprzez szczurens » 9 kwi 2009, o 21:26

Heloł

Powiem Ci tyle, że roboty trochę z tym jest, ale jeśli się do tego przyłożysz to efekt ci Twój trud wynagrodzi. Gwarantuje Ci to. Wiem, bo przedwczoraj wytłumiłem drzwi i jestem z tego powodu baardzo szczęśliwy. Jeśli chodzi o sposób jak to zrobić to jest tego sporo na forum i na całym necie. Sam miałem zrobić fajna fotoporade i guzik mi z tego wyszło, bo aparat mi coś szwankuje. Tzn pare zdjęć zrobiłem i jeśli tylko znajdę trochę więcej czasu (może jutro) to spróbuje walnąć jakiś mały elaborat :lol: poparty zdjęciami.
Moje 3 największe miłości:
->moja przyszła żonka
->Górnik Zabrze
->moja czarna bestia VW Golf III 1.8 GT -->a to on http://www.golf3.pl/topics2/czarna-best ... t16546.htm
szczurens
Czytacz

Postprzez fojermon » 20 kwi 2009, o 00:13

Prawda jest taka ze mk3 to zajefajne autko dla caraudio :) Wytlumic drzwi to podstawa naprawde warto... Na przod autka dobry zestawik np. cos z helixa a tyl konkretna skrzynka i wszystko bedzie smigac jak ta lala....
Endrju...
fojermon
Czytacz

Postprzez lysutki » 21 kwi 2009, o 23:05

w drzwiach zadne wytlumienie nie pozwoli zagrac glosnikom tak, jak graja w bagazniku, przerabialem juz wiele aut z zabudowana polka i bez subwoofera glosniki w drzwiach nie maja szans - zwykle glosniki sony za 120zł (polka) zrobia wiecej lomotu niz glosniki za 300-400 zł na wzmacniaczu (drzwi).
Jakosc dzwieku to oczywiscie inna rozmowa - roznica jest duza, a dla ucha znawcy gigantyczna :D
lysutki
Badacz tematu

Postprzez piotr2 » 22 kwi 2009, o 19:09

lysutki, nieobraz sie ale wiekszych bzdur nieczytalem.zapraszam do siebie do autka i OBIECUJE ze moje przednie drzwi mocniej graja jak niejeden subofer w bagazniku.niewspomnie o jakis jajkach w polce.jak bys choc mial minimalna wiedze to wiedzialbys co sadzą "fachowcy"(niepisze tu o sobie) na temat glosnikow w tylnej polce.

[ Dodano: 2009-04-22, 19:11 ]
wygluszenie drzwi daje kolosalna roznice !
piotr2
Czytacz

Postprzez valenti.no » 22 kwi 2009, o 21:38

jeszcze jest kwestia do czego służy subwoofer... Ci, którym zależy na jakości dzwięku powiedzą, że na odtworzeniu najniższych czestotliwości (od ok 80Hz w dół- oczywiście nie jest to sztywna granica) Ci, którym zależy na decybelach powiedzą ze do pompowania ciśnienia.. jeszcze sa Ci, dla których ma poprostu łupać powiedzą że do "głośnego basu".. Jeśli sprzęt ma być nastawiony na jakość to subwoofer nie moze być słyszalny z tyłu, ma uzupełniać scene.. I udaje sie to przy odpowiednim zestrojeniu całości.. I oczywiście sa przednie głośniki ktore mają świetne zejście na dół- moze nie koniecznie z półki "budzetowych"... wszelkiego rodzaju głośniki w półce, free air a nawet widziałem już głośniki w tylniej kanapie :zdziwko: to moim zdaniem pomyłka..
Podam przykład- kolega ma BMW e39 touring oryginalne nagłośnienie w wersji professional- midwoofery w drzwiach, tweetki w trójkątach, subwoofer i dwa głośniki w podsufitce za tylnia kanapą :-/ jaki jest efekt? wokalista śpiewa zza głowy kierowcy...

a uwaga kolegi lysutki, chyba właśnie dotyczyła "łupania" :-)

no i porządnemu wygłuszeniu mowimy tak...
audio:

Clarion DXZ958RMC
DLS R6A + Scan Speak D2904/600000 + Xtant X604 + 1/2 F
JL Audio 10w0 + JL Audio a2150 + 1/2 F
valenti.no
Badacz tematu

- - -

Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio