Witam.
Od niedawna, kilka dni, jestem posiadaczem golfa 3. Zastałem w nim dość dziwną instalacje audio.
Zacznę od tego, że w samochodzie są 4 głośniki. Po uruchomieniu radia okazało się, że gra jeden głośnik na podszybiu od strony kierowcy i jeden w drzwiach pasażera. Po odkręceniu głośnika w drzwiach od strony kierowcy okazało się, że głośnik był odpięty. Po podłączeniu zaczął grać lecz jego dźwięk różnił się od tego z drugiej strony. W podszybiu okazały się być tweetery z czego ten od strony pasażera był odpięty a co gorsza nie było żadnego kabla, żeby go podpiąć. Wygląda na to, że ktoś próbował podłączyć taki zestaw (AxTon CAC217) i coś mu nie wyszło albo później ktoś coś z tym kombinował.
Rozumiem, że problem innego dźwięku w lewym i prawym głośniku to, złe podłączenie do zwrotnicy? Wygląda, że nie jest to wada głośnika bo po zmianie ich stronami sytuacja wygląda tak samo.
Prosił bym, aby ktoś podał linka do tematu jak dostać się do tych kabli z tyłu co biegną za poduszką powietrzną bo chciałbym pociągnąć kabel do prawego tweetera.
Kolejne pytanie to gdzie może być umiejscowiona zwrotnica. Wiem, że to pytanie może jest w stylu zgadywanki, ale jestem zielony w tych sprawach więc każda podpowiedź się przyda.
A tak to u mnie wygląda: