Dziwny problem z radiem pionier

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Postprzez agak » 20 paź 2008, o 22:04

Problem powstal sam, dzis radio gralo a wieczorem przestalo ale nie do konca.A mianowicie radio gra w pozycji open czyli aject.Wkladam radio w szyne i gra kiedy je chce podniesc zeby bylo w pozycji plaskiej czyli widocznego calego panelu radio juz w polowie drogi do pozycji glownej przestaje grac.W ciskam aject klapka z zamontowanym radiem opada aby wyjac radio i radio gra.Ponownie podnosze klapke z radiem przestaje grac.Dodatkowo podczas grania nie dzialaja podstawowe funkcje radia typu glosniej szukaj itp.Przestalo cokolwiek wyswietlac tylko gra.Dziekuje za wszelka pomoc

[ Dodano: 2008-10-22, 09:34 ]
Prosze podpowiedzcie coś bo nie wiem co robic.

[ Dodano: 2008-10-22, 09:35 ]
Pomóżcie coś bo nie wiem co robić
agak
Berbeć

Postprzez arek ryba » 22 paź 2008, o 11:52

a jakie to jest radio dokładnie??
może cos jest źle podłączone??
arek ryba
Members

Postprzez agak » 22 paź 2008, o 17:48

jest to stare radio pinier modelu niewyczytalem[zatarty] ale dzis wyjalem cala skrzynke ktora przypomina naped DVD ale na zwykle tasmy.teraz juz nie gra wcale z tylu jest cos podobnego do szyny euro w ktorej podpiete jest z 15 kabelkow i na stale podpiete zasilanie oraz duzy dzek czyli podpiecie anteny.Pytanie inne radio dziala u kolegi wiec sprzet ok.Ale byc moze cala ta skrzynka jest zepsuta.Prosze o propozycje.I pytania moje jak odpiac zasilanie ktore jest na stale wpiete w naped i jak podlaczyc prawidlowo radio.Jesli mozna prosze dodac cos od siebie.

[ Dodano: 2008-10-23, 09:37 ]
Znalazłem nazwe radia to Pionner DEH 835 R
agak
Berbeć

- - -

Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio