Adek19 napisał(a):ja bym wzioł Tom Toma mniej awaryjny i dokładniejszy niz Garmin
a używałeś te 2 programy? bo ja jade na nich juz od ponad roku a na tom tomie juz chyba z 2albo3 ...
powiem tak jeden i drugi ma swoje + i -
tom tom ma bardzo przyjazny i bardzo prosty interface leiej sie przegląda mapy itp co do gadania to w obu dwu mniej wiecej tak samo kieruje [nie zdarzyło mi sie jeszcze jeżdzac po gdańsku zeby któraś z tych aplikacji pomyliła kierunki "skręć w prawo/lewo"
a teraz o garminie jak nie moge zanleźć jakiegoś nru domu to wchodze do garmina bo jest bardziej dokładny od toma [garmin 99%pokrycia polski zdziwiony byłem ze jak wracam z gdańska objazdami zeby ominąć korki [polnymi drogami] to tom tom nie wiedział co sie dzieje a garmin normalnie prowadził]
ogólnie jestem 50/50 bo tom tom bardziej przyjazny z obsługi a garmin dokładniejszy.
nad innymi sie nie zastanawiaj bo testowałem jeszcze auto mape, route, navi exspert, nokia maps. to sa do dupy zastanawiałbym sie własnie nad tymi dwoma. sprawdz ile pokrycia ma np tom tom i ile garmin, jeśli jeździsz dużo i po małych uliczkach to lepiej garmina jeśi jeździsz po głównych to raczej toma.
pozdrawiam i szerokości