Moderator: Moderator
bogib184 napisał(a):Wyjdzie na końcu Po jednej warstwie maty Ci nie opadnie, ale jak położysz 2-3 warstwy dekarki na jeden płat blachy, to trochę to waży Dlatego mówię - lepiej po jednej warstwie prawdziwej maty, jak po 2 rolki fajansu do uszczelniania dachów
gawior napisał(a):killah jak już pisałem gdzie indziej, właśnie jestem po drapaniu dekary. Parę razy nachodziła mnie ochota na płacz. Siedzę przy tym od poniedziałku po kilka godzin dziennie ( po pracy siadam do tego i kończę zawsze o 20:30 jak się ciemno robi ). Tak czy inaczej nie usunie się dekray do gołej blachy w każdym miejscu, bo nie ma jak. Ja na to poświeciłem kupę czasu i starania, ale i tak jeszcze trochę bitumu z dekary zostało ( bez opalarki do tego nie ma co podchodzić ! ).
Dzisiaj jak pogoda pozwoli, to zostało mi dać płaskowniki alu na otwory w drugich drzwiach, na to blacha i dalej mata, oraz założyć dystanse do obu drzwi i je obkleić matą.
Na chwilę obecną wnętrze drzwi to dwie warstwy maty i trzecia warstwa od za głośnika do połowy drzwi po długości.
Na wierzch i otwory technologiczne idzie cały płat maty i do tego druga warstwa maty zakrywa 2/3 drzwi od dystansu przez otwory technologiczne do końca drzwi.
Czuć w rękach przy otwieraniu i zamykaniu, że są bardzo ciężkie i sam obawiam się o zawiasy.
gawior napisał(a):Jedna warstwa dekary bardzo mało daje, na prawdę mało. Dwie warstwy dekary opukując drzwi gorzej wypadają niż jedna warstwa APP,BOLL-a, flex-a, czy też maty APAMA
Na zakrycie otworów technologicznych bardziej się nadaje, niż na usztywnienie płatu blachy, pochłanianie rezonansów itp, ale jak damy blachę na otwory, żeby sama dekara nie pracowała.
Natomiast przy R6 to dekara będzie pracowała i wyjdą braki w wygłuszeniu
Z miłą chęcią bym na sprawdzenie zaaplikował R6 do siebie w drzwi, bo na obecnych wooferach brakuje mi kicka w muzyce elektronicznej, a w 70-80% to u mnie gra. Woofer bardziej pod SQ i jakoś dla mnie nie do końca to jest to.
Mam dobrą cenę na R6 ( 400zł parka - nówki z paragonem ), ale wolał bym najpierw sprawdzić nim wydam $$$.
Przechodziłem przez te etapy, włącznie ze skrobaniem dekarki i szczerze nie polecam skrobania, bo idzie się zajechać, ale jak mus to mus.
Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 38 gości