Głośniki mogą trzeszczeć, bo jest przester i radio raczej to zapewnia.
Jak podłączysz głośniki bardziej wymagające pod względem zasilania, to tym słabiej sobie z nimi radio poradzi.
Im gorzej sobie poradzi z nimi radio tym, większe, szybsze przesterowanie sygnału.
Co do wygłuszenie, to bez niego o jakimś basie z głośników w drzwiach zapomnij.
W wygłuszonych drzwiach lepiej zagrają każde głośniki, niż bez wygłuszenia. Zawsze to głośnik ma jakąś poduszkę powietrzną, balach nie w pada w rezonans itp. Wygłuszenie nawet taśmą dekarską ( 90-100zł + własna robota ) jest o wiele lepsze niż brak wygłuszenia.
Wygłuszenie drzwi możesz później zrobić. Nie jest to przymus, żeby głośnik w ogóle zagrał, ale jest to konieczność, żeby zagrał dobrze.
Jak chcesz pod samo radio, to naprawdę polecam ci te GMS. Są to głośniki nadające się pod radio z minimum przyzwoitości i dobrego dźwięku. Jest to sprawdzony zestaw i na forach o Car Audio dosyć mocno polecany pod zasilenie z samego radia.
slavwek.ie napisał(a):gawior napisał/a:
z Hertz-a i z tego przedziału cenowego rację masz, że wyskoczy DSK 165, ale to nie jest dobry zestaw.
nie musisz naprawdę mnie o tym przekonywać
Z tym chodziło mi o informację dla autora, że zestaw ten nie jest za dobry. Twoje odpowiedzi widzę, że przewijają się w dziale CA i widzę, że z odpisujących jesteś ogarnięty w te klocki.
Jak zaczynałem przygodę z CA, to też myślałem ze Hertz to Hertz i musi być dobry, ale na moje szczęście szybko się uczę i staram się uczyć na cudzych błędach.
Alpine CDA-7897->CHA-S634->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1 ) + Focal 6K2P, Rodek R4100A2->2xSTX 8" 23L@35Hz