glosniki pod radio JVC kd-r302 - jakie

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Postprzez grzala99 » 2 sie 2009, o 00:01

Witam
Kupilem radio jak w temacie a oem`owe glosniki nie wyrabiaja sie i strasznie charcza - az sie sluchac odechciewa...
Jakie glosniki kupic w zamian za glosniki w drzwiach i na podszybiu??
Czy odlaczyc te na podszybiu i jakies 2/3 drozne w drzwi??
Nie mam za duzo $ wiec wolalbym wydac jak najmniej... jak sie uda to nawet ponizej 100zl - ale chce zeby to jakos zagralo - w przyszlosci (nie wiem jak dalekiej - kryzys u mnie w robocie)kupie Helixy DB62.1 albo Hertze DSK165 - ale na razie kasy nie ma...
czy lepiej jakies 2drozne o sr 10cm na podszybie i woofery w drzwi...

Prosze o rade - najlepiej poparta linkami - TNX!!
Ocean Blue Golf MKIII!!!
grzala99
Czytacz

Postprzez Pascal » 2 sie 2009, o 14:34

grzala99 napisał(a):kupie Helixy DB62.1 albo Hertze DSK165 - ale na razie kasy nie ma...

Dozbieraj kasy i kup helixy sam takie posiadam i jestem bardzo zadowolony...Po co masz wydawać dwa razy kasę na tą samą rzecz.... :-/

[ Dodano: 2009-08-02, 14:39 ]
Helixy nowe kupisz za 249zł i gratis masz wysyłke...

http://allegro.pl/item693377799_helix_d ... alogi.html

Tu 2 dyszki taniej ale wysyłka....

http://allegro.pl/item702871834_helix_6 ... ienie.html
Pascal
Members

Postprzez Ramze$ » 2 sie 2009, o 15:03

I Helixy i Hertze są dobrze, tylko na samym radiu zagrają niewiele lepiej.. Bo co z tego jeśli głośniki mają 50W RMS, jeśli Twoje radyjko ma ok 25W i ledwo co je uciągnie.. Tych 100zł nie wyrzucaj w błoto, dozbieraj i kup sobie odseparowane, zawsze to i tak bd trochę lepiej grało niż te stare.. A jeśli kiedyś będziesz chciał żeby to naprawdę dobrze zagrało, to dokupisz sobie wzmaka i będzie git, niestety za przyzwoite granie trzeba trochę pieniążków wydać.. :zdegustowany:
Ramze$
Czytacz

Postprzez grzala99 » 2 sie 2009, o 15:08

a jakbym sobie sprawil cos takiego??
Kod: Zaznacz cały
http://www.ceneo.pl/1484348

chyba lepiej niz te od nokii - i o polowe taniej niz helix czy hertz - co o nich sadzicie??

no i pewnie do kazdych glosnikow ktore kupie to dystanse trzaba zalozyc zeby je zamontowac czy beda pasowaly do standardowego mocowania w drziwach??

no i z pewnoscia wygluszyc drzwi...a le to z czasem - sie zrobi...
Ocean Blue Golf MKIII!!!
grzala99
Czytacz

Postprzez Ramze$ » 2 sie 2009, o 15:15

Też dobre, tylko pamiętaj - nie spodziewaj się rewelacji.. Jeśli będziesz potem wymieniał na Helixy, to lepiej naprawdę sobie odłóż, po co 2 razy kasę wywalać..

Ale zrobisz jak zechcesz ;)
Ramze$
Czytacz

Postprzez Pascal » 2 sie 2009, o 15:29

grzala99 napisał(a):no i pewnie do kazdych glosnikow ktore kupie to dystanse trzaba zalozyc zeby je zamontowac czy beda pasowaly do standardowego mocowania w drziwach??

Jak sie uprzesz bardzo to je kupisz...ja bym nie wydawał dwa razy kasy na to samo...

Dystanse by się przydaly zawsze to lepiej beda grały ale i bez nich beda pasowały do org mocowania

Tu masz jak zamocować dystanse:

http://www.audiotuning.pl/car-audio,golf_3.html
Pascal
Members

Postprzez rysiektr » 3 sie 2009, o 17:49

wygłusz drzwi, dołóż dystanse a zobaczysz co fabryczne Nokii pod samym radiem potrafią ;-) robiłem wiele instalacji Car Audio i każdy głośnik grał dużo lepiej po wygłuszeniu i solidnym zamocowaniu.
rysiektr
Czytacz

Rocznik: 1994
Silnik: ADY
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez grzala99 » 5 sie 2009, o 23:09

rysiektr napisał(a):wygłusz drzwi, dołóż dystanse a zobaczysz co fabryczne Nokii pod samym radiem potrafią ;-) robiłem wiele instalacji Car Audio i każdy głośnik grał dużo lepiej po wygłuszeniu i solidnym zamocowaniu.

rysiektr - wiesz chyba tak zrobie - najpierw dystanse i wygluszenie a pozniej od razu helixy albo hertze zaloze

a co powiecie na takie cos - czy ta mata sie nadaje do wygluszenia drzwi ile tego bym potrzebowal??
http://www.allegro.pl/item696672147_atm_mata_bitumiczna_wygluszajaca_standard.html
albo to
http://www.allegro.pl/item700454935_pianka_gabka_akustyczna_2000x1200x10_okazja.html
- moze jakies inne propozycje mat na wygluszenie....
Ocean Blue Golf MKIII!!!
grzala99
Czytacz

Postprzez rysiektr » 6 sie 2009, o 17:34

jedz do castoramy albo czegoś podobnego i kup taśmę dekarską, moim zdaniem najtaniej i najlepiej w tych pieniądzach, tylko musisz dobrze drzwi odtłuścić przed naklejeniem

[ Dodano: 2009-08-06, 17:35 ]
grzala99 napisał(a):od razu helixy albo hertze zaloze

lepiej nie...
rysiektr
Czytacz

Rocznik: 1994
Silnik: ADY
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez grzala99 » 6 sie 2009, o 23:09

rysiektr napisał(a):jedz do castoramy albo czegoś podobnego i kup taśmę dekarską, moim zdaniem najtaniej i najlepiej w tych pieniądzach, tylko musisz dobrze drzwi odtłuścić przed naklejeniem

[ Dodano: 2009-08-06, 17:35 ]
grzala99 napisał(a):od razu helixy albo hertze zaloze

lepiej nie...

oki - ciekawy pomysl z ta tasma dekarska - musze zobaczyc...;)

a co do glosnikow to mnie nie zrozumiales - chodzilo mi o to ze nie bede kupowal niczego innego - od razu glosniki nokia zamienie na w/w - a na razie jedyna inwestycja to bedzie wygluszenie i dystanse

a co do tasmy - to jakiej szer najlepiej - tak myslalem o 0,15mx10m - w sumie w dobrych cenach jest - ale czy starczy na 2dzrzwi??
Ocean Blue Golf MKIII!!!
grzala99
Czytacz

- - -

Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio