Głośniki podszybie+radio Pioneer+głośniki w drzwi Boschmann?

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Postprzez holden-77 » 4 cze 2008, o 23:37

Witam!
Pewnie zaraz dostanę zje..ę za zaśmiecanie forum ale takiej konfiguracji chyba nie było tutaj jeszcze i dlatego pytam. :) A kto pyta nie błądzi. ;)
1. Głośniki w podszybiu standardowe zostawiam,
2. Radio takie
3. Głośniki w drzwi przednie takie
Będzie to grało? :)
Pytam szczególnie o głośniki. Bo to są dwudrożne średnio i nisko tonowe chyba.
Czekam na opinie.
Pozdrawiam!
holden-77
Czytacz

Postprzez valenti.no » 5 cze 2008, o 15:07

one sa "jednodrożne" tylko mowi sie o nich srednioniskotonowe, bo odtwarzają srednioniskie tony :-) 65w RMS myśle to radio ich nie pociągnie!! Co do radia też mozna by coś lepszego znaleźć, a głośniki w tym przedziale cenowym jeśli pod samo radio to polecam phonocary żółte
valenti.no
Badacz tematu

Postprzez Jony » 5 cze 2008, o 17:00

Co do glosnikow w takiej cenie to cienko juz predzej cos takiego bylo by lepsze
http://allegro.pl/item370463294_blaupun ... 165mm.html

ale ja bym doradzil kupic zestaw odseparowany i midbassy w drzwi a z podszybia wywalic orginalne glosniczki i tam mozna zainstalowac tweetery wraz z zwrotnicami np co takiego : http://allegro.pl/item375292238_magnat_ ... r24m_.html
Jony
Czytacz

Postprzez holden-77 » 5 cze 2008, o 19:07

valenti.no, no radio ma 50Wx4 to jak głośnik ma 65W to nie będzie grać? Chyba będzie, prawda? Tylko trochę słabiej i nie na pełnej mocy? Na radio jestem zdecydowany i na to żeby zostawić seryjne w podszybiu ale wacham się co do głośników w drzwi...
holden-77
Czytacz

Postprzez QKi89 » 5 cze 2008, o 19:12

To radio ma 4x27W RMS a nie 4x50W bo to jest wartość maxymalna. Ja też ze swojej strony mogę polecić żółte Phonocary ;-)
Mój Mysticblue GT - zapraszam ;-)
QKi89
Badacz tematu

Postprzez Aro » 5 cze 2008, o 19:17

holden-77, ja tam jestem zwolennikiem jednolitych zestawów , tzn. jeżeli kupujemy radio Pionner'a to i reszta wypadałoby ;-) ale każdy woli inaczej ... powiedz mi wogóle ile masz na audio przeznaczone ? To może coś efektywniejszego się dobierze.
Aro
VIP

Rocznik: 2000
Silnik: 2000
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez valenti.no » 5 cze 2008, o 20:43

QKi89 napisał(a):To radio ma 4x27W RMS a nie 4x50W bo to jest wartość maxymalna. Ja też ze swojej strony mogę polecić żółte Phonocary ;-)

no dokładnie :) zawsze patrz na moce podawane w RMS :-)
valenti.no
Badacz tematu

Postprzez holden-77 » 5 cze 2008, o 21:10

QKi89, ok, rozumiem. Dzieki!
Aro, na głośniki ok 100 plus max 300 na radio. Nie chcę jakiegoś "audio" tylko radyjko plus 4 głosniki żeby ładnie grało basy i nie tylko. :) Radio musi być czarne z zielonym podświetleniem (żeby się komponowało z wnętrzem), głośniki w podszybiu muszą zostać (ładnie grają, szkoda wyrzucać), głosniki w drzwi muszą mieć maskownice, żeby się nie rzucały w oczy i zestaw montażowy. Uff, to tyle moich wypocin. :) Co radzicie? Pozdrawiam!
holden-77
Czytacz

Postprzez lysutki » 6 cze 2008, o 07:33

poszukaj moze lepiej zestawu glosnikowego, jak podlaczysz midbasy np. boshamna pod swoje syczki w w cale moze pieknie nie grac.

jakis czas temu podlaczylem u siebie phonocary nowe pod syczki fabryczne i powiem tak - tragedia, lepiej graja fabryczne glosniki.

o basie zapomnij ;D z drzwi w ogole malo jest basu, a z glosnikow takich jak szukasz w ogole nie bedzie basu (dodam ze nie jestem maniakiem subwooferow :D po prostu niskie tony bedzie ledwie slychac)

moze rozwaz opcje kupienia radia za 200 (uzywane np.) i glosniki za reszte.
Pioneer tez robi fajne glosniki, taki zestaw dwudrozny za 200 zł juz mozna miec a sprawdzalem - gra ladnie
np. http://www.allegro.pl/item372899986__pi ... wosc_.html
ale nie wiem czy te syczki da sie zamontowac w podszybiu (nie rozbieralem tego jeszcze)
lysutki
Badacz tematu

Postprzez QKi89 » 6 cze 2008, o 16:19

lysutki napisał(a):poszukaj moze lepiej zestawu glosnikowego, jak podlaczysz midbasy np. boshamna pod swoje syczki w w cale moze pieknie nie grac.

jakis czas temu podlaczylem u siebie phonocary nowe pod syczki fabryczne i powiem tak - tragedia, lepiej graja fabryczne glosniki.
)

Możesz to bardziej rozwinąć?? Co z tym fantem zrobiłeś??
QKi89
Badacz tematu

- - -

Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio