Głośniki w tylne drzwi

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Głośniki w tylne drzwi

Postprzez supermac13 » 17 lut 2009, o 15:45

Witam.posiadam golfika 4-drzwiowy i chciałem założyć głosniki w tylne drzwi.ale nie ma chyba pociągniętych kabli do drzwi.nie jestem tego pewien,czy było by to możliwe by w takiej wersji zapomnieli o instalacji na tył?? :) przy radiu niestety nie ma przewodów idących do tyłu.może nie muszę ciągnąć kabli aż od samego radia do tyłu.Może jest gdzieś jakaś wtyczka w którą wystarczy sie podpiąć?? wie ktoś może coś na ten temat?? lub zakładał sobie głosniki.
w tapicerce mam wycięcia i maskownice głośników.ale drzwi nie jestem pewien bo gdy ściągnąłem maskownice wyglądało by jak by nie było miejsca na głośniki. Proszę podpowiedzcie mi koledzy.
supermac13
Czytacz

Głośniki w tylne drzwi

Postprzez swatu » 17 lut 2009, o 15:52

w moim 5 dzwiowym tez nie ma poprowadzonych kabli na tył .wiec chyba nie kladli kabli na tyl tylko na sam przód,najlepiej wpiac sie w przednie glosniki ,skoro nie masz wyjsc przy radiu...
swatu
VIP

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez supermac13 » 17 lut 2009, o 16:08

swatu napisał(a):w moim 5 dzwiowym tez nie ma poprowadzonych kabli na tył .wiec chyba nie kladli kabli na tyl tylko na sam przód,najlepiej wpiac sie w przednie glosniki ,skoro nie masz wyjsc przy radiu...
witam,nie jestem zwolennikiem takiego podłączania.obciążyło by to wyjście głośników w radiu i w ogóle raczej by nie było zamierzonego efektu. :)) ale dziękuje za zainteresowanie.
supermac13
Czytacz

Postprzez swatu » 17 lut 2009, o 17:04

troche to dziwne ale zazwyczaj przy nowszych radiach sa wyjscia pod wszystkie glosniki i wyjscie pod wzmacniacz .jestes pewien ze masz w radiu wyjscie tylko pod 2 glosniki ?to jakie ty masz to radio ? :->
swatu
VIP

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez supermac13 » 17 lut 2009, o 17:09

swatu napisał(a):troche to dziwne ale zazwyczaj przy nowszych radiach sa wyjscia pod wszystkie glosniki i wyjscie pod wzmacniacz .jestes pewien ze masz w radiu wyjscie tylko pod 2 glosniki ?to jakie ty masz to radio ? :->
hehe.radio jest ok.są wyjścia wszystkie-tylko,że nie ma podłączonych przewodów na tył.z tąd wnioskuje o kompletnym braku instalacji w tylnych drzwiach
supermac13
Czytacz

Postprzez kucik1989 » 17 lut 2009, o 18:59

Sluchaj ja mam golfa 5 drzwiowego i tez nie mialem instalacji zrobilem to tak ze zdjolem tapicerke drzwi nastepnie slupekk i przelozylem kable przez ta zlaczke ktora jest pomiedzy drzwiami a slupkiem zalezy jakie kable dasz glosnikowe ja dalem grube no to musialem rozwiertac nastepnie demontujesz progi i przekladasz pod nimi kabel wprost do radia :)
Kucik89
kucik1989
Czytacz

- - -

Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio