HELIX BLUE B6X

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

HELIX BLUE B6X

Postprzez maras2574 » 15 lut 2013, o 08:54

Witam wszystkich.
Zamontowałem ostatnio te głośniki w drzwi z nadzieją uzyskania choć trochę basu,niestety na nadziei się skończyło.Dodam że z drzwiami nic nie było robione,wszystko jest oryginalne.Nadmienię jeszczę,że grają one pod oryginalnym radiem VW ALPHA.Radio dopiero zamierzam kupić ( JVC KD-X50BTE ).Na podszybiu mam JBL CS-4,wiadomo radio ma tylko dwa kanały,więc Helixy są podłączone do tych szeregowo.JBL odłączyłem,bo tylko je było słychać.
I tutaj moje pytanie do Was,czy zmiana radia coś tutaj pomoże,czy jednak z drzwiami będzie trzeba coś robić ( chciałbym tego uniknąć ).A może tuba w bagażnik?
maras2574
Berbeć

HELIX BLUE B6X

Postprzez slavwek.ie » 15 lut 2013, o 12:26

Czego się spodziewałeś po głośnikach przykręconych do plastikowej kieszeni zasilanych nędznym radiem?
Wymagana ingerencja w drzwi i zmiana radia.
Voice Kraft - postaw na jakość!

Volkswagen Klub Polska #157

.
slavwek.ie
Moderator Globalny

Postprzez maras2574 » 15 lut 2013, o 12:56

slavwek.ie napisał(a):Czego się spodziewałeś po głośnikach przykręconych do plastikowej kieszeni zasilanych nędznym radiem?
Wymagana ingerencja w drzwi i zmiana radia.

Ok.Dzięki
maras2574
Berbeć

Postprzez bogib184 » 15 lut 2013, o 14:48

Podłączając szeregowo masz 8 Ohm, czyli już połowa tych zawrotnych wat z radia przepada. Zmiana radia trochę wniesie - jak podłączysz woofersy pod 2 kanały a podszybie pod kolejne 2. Będzie lepiej. Co do rozchodzenia basu - żeby go wytworzyć, musisz zamknąć otwory technologiczne inaczej głośnik robi we free air i o namiastce basu możesz sobie pomarzyć. Tak to w skrócie wygląda. Taką samą odp. masz na VW Forum.
Pomogę w montażu i wyborze sprzętu Car Audio :)
Clarion DRX-788 RUSB>Helix Esprit H400>Phase CFS 165>Helix B2 Precision>Phase CFS Tweeter>Helix H1000 Esprit>u-Dimension RM 210SL
bogib184
Gaduła

- - -

Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio