Powiem tak - HSK za 300 PLN to stara seria 165.3. Porównywałem te same serie : te za 300 PLN vs. 700 PLN, miejsce odsłuchu 10 litrowe komory zamknięte iii.... żadnych różnic nie wyłapałem w dźwięku (może nie należę do złotouchych, którzy jak usłyszą że te są za 700, to od razu mówią, że grają lux, a te tańsze już beee
). Tweeter u mnie nic nie ostrzy, Gawior, u mnie z MP3 też na utworach się pojawiają trzeszczenia, trzaski, a na Audio CD jest cisza jak makiem zasiał
Taki urok kompresji plików, nawet 320 kB to jest nędza w porównaniu z Audio. Gawior, u Ciebie takie zestawienie Sony + DAP u mnie by nie przeszło
DAP ostrzy i to mocno
! Sony bez DSO ostrzy mocno
! Jak byś załączył DSO to uszy więdną
Koledzy, ślepe porównanie takich głośników, a nie szukanie szczegółów (ja się z nimi nie spotkałem), że tutaj trochę kleju widać, tutaj trochę kondziołki krzywo. HSK ma jak dla mnie świetny tweeter, tylko trzeba wiedzieć, jak wycisnąć z niego wszystko to, co najlepsze
U mnie pod Rockfordem, staruteńkim piecyku nawet na + 2 dB nic nie ostrzy (radio Kenwood KDC-W6531). HSK porównywać do zestawów za 300 PLN (mimo, że tyle kosztuje) nie wolno, bo dla mnie nie ma co porównywać). Woofer HV 165 w dobrze zrobionych drzwiach potrafi ładnie pomachać bocznymi lusterkami, a nawet przedmiotami na siedzeniu pasażera
Świetnie sprawdza się w szybkiej muzyce, kopie jak trzeba, tweeter jest dobry, tylko trzeba podejść odpowiednio do zestawu (gadałem z człowiekiem, który długo testował HT 25 i w bi-ampie znalazł pewien piecyk, który zagrał świetnie z tweeterkiem). Żeby nie było, że się egzaltuję
HSK, ale to jest zestaw wart dużo więcej, a że mamy go za dużo mniej, to nie ma co narzekać, że to, że tamto. Gra jak należy. Tweeter w DSK jest nie do przyjęcia
! Tego nie można nazwać grą - skwierczy jak by ktoś boczek na patelni smażył
Rozpisałem się, ale HSK za 300 pln są do wzięcia
Na pewno nie ma co porównywać do Diory, czy AMY BL 160, Helixa DB, jak co niektórzy czynią, bo głośniki mimo, że spadły z ceny, to ich gra nie zdziadziała do poziomy Hi-Endowej Diory za 120 PLN. U mnie dostają po jakieś 150 rms na stronę z RF i jest miodzio
Suba na razie nie planuję, bo póki co mi sam przód wystarcza.