Instalacja glosnikow - przednie drzwi

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Postprzez geohound » 7 cze 2008, o 12:48

Witam.
Wczoraj z bratem wzialem sie za instalacje głosnikow do przednich drzwi 'Goferka':D
Podczas rozbiorki tapicerki drzwi pojawil sie problem oraz pytanie:

Pytanie:

Obrazek

Po odcieciu pianki pod dystanse znalazlem taki 'opiankowany' kabel. Nie mam pojecia do czego on słuzy... Brat cos wspomnial ze to moze byc do montazu elektrycznych szyb ale watpie (mam korbke)

Problem:

Obrazek

Obrazek

Jako ze auto ma te swoje 14 lat podczas zdejmowania tapicerki oderwaly sie od takiej 'dykty' czy tez wiórowej drugiej strony tapicerki te zaczepy... istnieje ponowne trwale polaczenie ich z tapicerka?

Pozdrawiam
geohound
Berbeć

Postprzez mat » 7 cze 2008, o 13:08

ten kabel to poprostu kabel do glosnikow, czyli instalacje masz pociagnieta, a jezeli chodzi o zaczep to mozna sprobowac jakims mocniejszym klejem ale nie wroze zeby to sie trzymalo.
mat
Czytacz

Postprzez niuteq » 8 cze 2008, o 20:03

ostatnio mialem podobne problemy, ten kabelek to tak jak mowi (pisze) kolega wyzej jest do instalacji car audio (glosnikow) sprawdz podlaczajac glosnik czy kable sa podpiete
ja u siebie mialem tak ze kabelek byl ale tylko kable dochodzily do slupka, a daleje trzeba sobie samemu podlaczyc.
a jesli chodzi o problem to mi tez jeden zaczep odpadl potraktowlem go jakism klejem nie pamietam co to dokladnie bylo ale sie trzyma
niuteq
Czytacz

Postprzez geohound » 8 cze 2008, o 20:33

No ten kabel to olałem bo i tak kupiłem wlasne okablowanie tylko pojawil sie inny problem:

Zamontowalem dedykowane dla 3-ki dystanse tylko ze okazalo sie iz glosnik jest moze o cal wiekszy niz otwory w tym plastiku na tapicerce. Poszerzylem otwor zeby glosnik sie zmiescil i wszystko smiga tylko ze teraz ta siatka maskujaca ktora mialem z glosnikiem jest rozmiaru glosnika a nie dziury ktora musialem zrobic _^_ jak teraz umocowac siatke?
geohound
Berbeć

Postprzez valenti.no » 9 cze 2008, o 08:40

co do kleju to Osmiorniczka, albo Poxipol- sprawdzone przeze mnie- trzyma lepiej niż fabryczny.. co do Twojego problemu to prosimy o foto :-) wtedy coś sie poradzi
valenti.no
Badacz tematu

- - -

Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio