Jak podłączyć wzmacniacz do akumulatora??!

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Postprzez milcus » 13 wrz 2008, o 12:47

Panowie właśnie montuje wzmacniacz do mojego golfa. Nigdy się nie brałem za coś takiego. Prawie rozebrałem już deske rodzielczą,ale nie do końca bo się męczę z włącznikiem świateł. Odłączyłem radio ale nie wiem jak puscić kabel od wzmacniacza do akumulatora. Proszę o pomoc.. :cry:
milcus
Berbeć

Postprzez PiJey88 » 13 wrz 2008, o 13:15

między komorą silnika a wnętrzem auta jest otwór, mniej więcej nad pedałami
PiJey88
Administrator

Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez arek ryba » 13 wrz 2008, o 13:18

wzmak w bagażniku??
jak tak to kabel puść pod tylnum siedzeniem. kabelek ma przechodzić pod takim plastikiem do progu. progiem az do tapicerki (ja akurat jej nie rozbierałem)tylko puściłem go przez taką dziurkę tu masz fotki
Obrazek Obrazek
ja akurat pusciłem go w taki sposów nie szukałem żadnych dziur pod tapiserka ,moze ktos ma iinny pomysł jak to zrobić tylko pamietaj o założeniu jakiegos bezpiecznika na kablu ja najblizej akumulatora.
arek ryba
Members

Postprzez PiJey88 » 13 wrz 2008, o 13:25

arek rybczyński, OMG, nie dość ze kabel cieniutki to jeszcze go widać na zewnątrz przy otwartych drzwiach :cisza: :cisza: :cisza:

NIE POLECAM TAKIEGO ROZWIĄZANIA :dobani: :dobani: :dobani:
PiJey88
Administrator

Postprzez arek ryba » 13 wrz 2008, o 13:29

PiJey88 napisał(a):nie dość ze kabel cieniutki to jeszcze go widać na zewnątrz przy otwartych drzwiach
PiJey88 napisał(a):NIE POLECAM TAKIEGO ROZWIĄZANIA
przyznam sie że tego nie wiedziałem :wstyd: ale juz wiem

czyli ze cienki kabel moze być powodem złej jakości dzwieku????
arek ryba
Members

Postprzez milcus » 13 wrz 2008, o 14:11

PAnowie jakby to powiedzieć... Poradziłem sobie sam :D Użyłęm sposobu Pijeya :] Zakładam to z kumplem i puściliśmy taką dziurką osobną nad pedałami, która była gumeczką zamknięta. Na razie idzie wszystko ok, puszczamy wszystkie kabelki po koleji. A Panowie powiedzcie mi gdzie przykręciliście wzmacniacz w bagażniku... Bo trapi mnie strasznie czy go z boku jakoś przymocować, ale nie wiem czy to dobre rozwiązanie :-|

[ Dodano: 2008-09-13, 14:11 ]
A I gdzie uziemienie przykręciliście ;)
milcus
Berbeć

Postprzez PiJey88 » 13 wrz 2008, o 16:46

milcus, miejsce na masę jest pod tylną kanapą, jest tam pełno wystających elementów z miejscem na śrubę

a wzmacniacz ty chyba tylko do oparcia kanapy, nie ma innego miejsca gdzie by się zmieścił, no ewentualnie do samego subwoofera, ale mi się to rozwiązanie nie podoba
PiJey88
Administrator

Postprzez Cysiu_NS » 13 wrz 2008, o 16:56

robiac car audio pamietajcie 0 fuszery dlatego ze jak samochod sie zapali ugaszenie go jest juz niemozliwe dlatego o takie rzeczy trzeba dbac dbac i jeszcze raz dbac kabel najdalej od innych rzeczy wystarczajaco gruby moze w slabszych sprzetach niema to jakiegos znaczenia ale np majac wzmacniacz crown i glosnik JBL power kable potrafia sie strasznie nagrzac dlatego niedbalstwo moze skonczyc sie zapaleniem samochodu jezeli posiadasz jakis niespecialnie gruby kabel ale zgodny ze sprzetem audio puszczasz go lewa strona mocne instalacje puszcza sie prawa od komory silnika z racji ze jest wiecej miesca aby upchac grubszy kabel lecisz progiem az do bagaznika mase mozesz pociagnac jak tu ktos wczesniej napisal z pod siedzen jednak polecam ciagnac bezposrednio z akumulatora wmacniacz mocno przykrecony aby nie zaszlo cos takiego jak wypiecie kabla...
Życie jest piękne! Jeśli prawidłowo dobierze się środki antydepresyjne
Cysiu_NS
Gaduła

Postprzez milcus » 13 wrz 2008, o 17:37

Dziękuje za rade. Ale teraz mam chyba największy problem. Dostałem w tym zestawie ; http://allegro.pl/item428369492_blaupun ... kable.html
też kable potrzebne do podłączenia, podobno wszystkie. Ale nie ma w nich końcówek potrzebnych do podłączenia kabla od wzmacniacza do skrzyni.Nie orientuje się ktoś jak te końcówki mają wyglądać??
milcus
Berbeć

Postprzez Cysiu_NS » 13 wrz 2008, o 18:45

idziesz do sklepu elektronicznego i prosisz o konektorki widelkowe dopasowywujac do wejscia we wzmacniaczu lutujesz z kablami i masz
Życie jest piękne! Jeśli prawidłowo dobierze się środki antydepresyjne
Cysiu_NS
Gaduła

Postprzez milcus » 13 wrz 2008, o 22:17

Dzięki. Już sobie poradziłem bez. Dźwięk jest boski :mrgreen: Nie przypuszczałem że ta skrzynka może dać aż taki bass. Polecam ten zestaw ;-) i dziękuję wszystkim za porady, szczerą i szybko pomoc. Nie wiem co bym bez was zrobił :)
milcus
Berbeć

- - -

Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio