Jak to wszytko zgrac...

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Jak to wszytko zgrac...

Postprzez paszczak1hdw » 21 lis 2009, o 20:18

witam pic polega na tym ze mam dość spora kolekcje gł9osników ale nie wiem jak zrobić z wzmacniaczem... w golfie 3 mam w drzwiach po 80 rms głośniki na tylnej półce po 130 rms i skrzynkę basowa 400... do tego kupiłem zestaw http://www.allegro.pl/item814091554_bos ... _wawa.html
i teraz pytanie jaki wzmacniacz do tego był by najlepszy zęby wszytko grało odpowiednio...
paszczak1hdw
Czytacz

Jak to wszytko zgrac...

Postprzez pood181 » 21 lis 2009, o 23:42

hmm no to ja bym poradził tak:
1. nie dawał bym głośników w tylną półkę ponieważ dźwięk ze skrzyni basowej będzie gorzej słyszalny,
2. tweetery z podszybia zabudował tak aby grały w stronę twarzy,
3. jak koniecznie potrzebujesz jakiegoś dźwięku z tylu to proponuje zamontować tez jakieś syczki powiedzmy blisko zagłówków,

a co do wzmacniacza to powinien mieć moc RMS minimalnie równa połowie sumie mocy głośników jakie chcesz podłączyć.

U siebie mam tak to rozwiązane:
- tweetery narazie niestety w podszybiu ale pracuje nad tym,
- głośniki z drzwi przednich podpięte pod radio razem z tweeterami
- w bagażniku skrzynka zamknięta 20L z głośnikiem 275 W rms podłączona pod wzmak o mocy 225w rms

i to wszystko tak gra że aż przyjemnie posłuchać
moj-golf/rolling-stones-by-signum-t19653.html <= gwint, smoked front, świeże fotki ost strona
pood181
Badacz tematu

Postprzez paszczak1hdw » 22 lis 2009, o 00:16

ty masz bardzo prosta zabudowę tylko mi zależy na założeniu głośników średnio tonowych dla pasażerów i wooferów na półce z tyłu i można zrobić doloty do bagażnika dla skrzynki tylko chce te głośniki średnio i nisko tonowe wraz z skrzynka podpiasc pod wzmachol... chce mięć pełna moc na głośnikach a nie podzielona z radia
Jest nisko... Jest fajnie
paszczak1hdw
Czytacz

- - -

Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio