Jakie głośniczki do kombiaka??

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Postprzez zanieek » 13 sie 2008, o 15:34

Witam
Przyszedł czas na wymianę głośników w moim nowym aucie. Jest to golf 3 variant.
Zastanawiam sie nad głośniczkami na przód bo na tył juz mam coś na oku. jest to odseparowany zestaw HERTZ dsk 165. Wzmacniacz jaki to będzie zasilał to AUDISON LR 604 XR (posiada cztery kanały i nie będzie zmieniony na inny. dużo namęczyłem sie aby go zdobyć). Czy na przód założyć ten sam zestaw głośników czy może coś innego. Czy ktoś już ma takie głośniczki w samochodzie? jak to gra?
zanieek
Berbeć

Postprzez zbajszek » 14 sie 2008, o 08:59

Ja mam u siebie w 5-cio drzwiówce dsk165 i jestem zadowolony z nich. Grają ładnie, choć na jakiś mega bas z nich nie licz. To są typowe średnio i wysoko (gwizdki) tonówki, fakt że jak jest mocniejszy bas to w drzwiach lusterka mi się ruszają :), ale jak jest bas w radiu ustawiony za wysoko, to już potrafią trochę pocharczeć. Dodam jeszcze że mam je podpięte pod samo radio (Kenwood KDCW3041), bez wzmaka.

Także głośniki z czystym sumieniem mogę polecić za jakość grania, bo w tej cenie ta jest jedna z najlepszych. Jednak musisz odpowiednio ustawić bas, lub zaoatrzyć się w jakąś skrzynkę do bagażnika :-D .

Pozdrawiam!
zbajszek
Czytacz

Postprzez zanieek » 14 sie 2008, o 13:59

co do skrzynki to na pewno sie pojawi. A mocowałeś głośniki na dystansach z mdf-u?? czy w seryjnych miejscach?? a założone masz je z przodu czy z w tylnych drzwiach?? a może tu i tu??
zanieek
Berbeć

- - -

Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio