bogib184 napisał(a):Co do Phonocara, to w moim odczuciu do normalnego słuchania muzyki wystarczają, ja od nich nie oczekiwałem basu z drzwi
Co do tweetera - nie wiem, bo u mnie sprawdzałem z jedwabnym starym Philipsem i całość przyjemnie plumkała
Z ProTechami miałem 2x do czynienia i o dwa za dużo..
Pierwsze spotkanie, to beznadziejny Clarion 2din jako napęd i ProTechy pod jego napędem w tragicznych drzwiach Kia Sorento
Nadmienię, iż radio oraz system był zamontowany przez jedną z "renomowanych" firm branży CA z Łodzi (że nie wymienię z nazwy..) po której miałem już przyjemność trzykrotnie poprawiać robotę..
Basu zero, membrana latała jak ścierka na wietrze, wszystkie plastiki oraz wnętrze drzwi brzęczały głośniej, niż jakikolwiek bas. Tweetery zamontowane w osłonach lusterek - krew z uszu.. Wywaliłem klientowi to wszystko (oprócz radia bo był nim zachwycony
i zamontowałem PB S-6C pod Impulse SD (nie pamiętam modelu)
Poprawiłem drzwi po "renomowanej" firmie, położyłem nową instalację (firma "renomowana" wykorzystała kabelki z ProTechów
) uspokoiłem tapicerkę i klient odjechał z szerokim bananem na twarzy...
A, w bagażniku duuużego auta zamontowali mu aktywny sub Blaupunkta, podpinając go pod tylną lampę
Też musiałem wywalić, bo robił mu gdzieś zwarcie, lampa świeciła słabiej od drugiej, sub przestał wogóle działać..
Drugi przypadek, to ten sam system pod u-dimension Glow 4075. Pomimo zrobionych dobrze drzwi, bas był na poziomie trzynastek pod radiem.. Tweetery - jak wyżej.. (z tym, że jeszcze głośniej) Właściciel auta stwierdził, że spodziewał się czegoś lepszego, bo wydał sporo kasy (wówczas Glow kosztował 899zł, Phonocary coś koło 250zł) a spodziewanego efektu nie ma.
W niedługim czasie wymienił przedni system, ale nie wiem na co..