Witam audio-fachów na wstępie witam wszystkich!
Nie chcąc zakładać nowego tematu pozwoliłem sobie podpiąć się tutaj...
Interesuje mnie jak w temacie dobór głośników, ale wszędzie piszecie o kosmosie cenowym a mnie interesuje coś z dolnej półki, otóż mam kilka pytań jako totalny amator.
Jak powiedziałem audiofilem nie jestem, kupiłem rok temu golfa3 i w maju dopiero udało mi się dokupić do niego radio. Radiko szału nie czyni jest to proste LG kupione w markecie z USB za 250zł. Ostatnio kumpel mi powiedział, że jamnik kupiony na giełdzie lepiej gra ponieważ używam tylko głośniczków na podszybiu. Mam wyprowadzone okablowanie w przednich drzwiach i chcę do tego kupić głośniki. Interesują mnie tylko sprzęt nie przekraczający 100 zł tak więc pytania związane z tym:
1. Przykładowy głośnik
http://www.euro.com.pl/glosniki-samocho ... 0ca1.bhtml - czy będzie mi to pasowało i grało (dyskoteki w aucie nie potrzebuję, przed laskami też szpanu nie muszę robić)
2. Wyczytałem na forach coś o jakiś dystansach z płyt drewnianych, czy muszę je mieć?
3. Czy konieczne jest wygłuszanie jeśli tak czy mogę tam wrzucić coś w rodzaju gąbki (boków nie chce mi się rozkręcać a poza tym nawet nie umiem i nie mam na to czasu)
4. Może wy polecicie mi taniutkie głośniki a najlepiej link do ich zakupu, ale tak w przedziale 50-100 bo tylko tyle mogę zainwestować.
Z góry dzięki wszystkim zainteresowanym i czekam na szybką odpowiedź...