jakie głośniki ?

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Postprzez mani51 » 3 lis 2008, o 07:02

lysutki napisał(a):wiec wywalasz wszystkie glosniki, zakladasz woofery w drzwi, syczkiw podszybie, kable wszystkie do zwrotnicy a ze zwrotnicy do radia.

gdyby to było takie proste...ostatnio czytałem poradnik odnośnie zakładania audio w samochodzie i mi się odniechciało. Najbardziej to mnie rozwaliło wyciszanie drzwi - przecież na to trzeba ze 2 dni poświęcić tylko pora roku nie sprzyja pracy w nieogrzewanym garażu a założenie byle jak głośników za 200zł to chyba nie najlepszy pomysł
mani51
Members

Postprzez lysutki » 3 lis 2008, o 10:18

ja wygluszalem drzwi pierwszy raz w zyciu i zajelo mi to ok 8-9 godzin z poprawkami i montazem glosnikow...
oczywiscie z pomoca kumpla(ale on tez nie robil tego nigdy wczesniej :D)
poswiecasz 1 caly dzien i mucha nie siada :D warto! ...
a co do poradnika... no nie musisz robic tego SUPER profesjonalnie, przeciez glosniki sa nieprofesjonlane :D moim zdaniem: uszczelnienie dystansow aby powietrza zza glosnika i sprzed glosnika sie nie mieszalo wystarczy

to tylko tak strasznie wyglada, nie ma sie czego bac... a ile przy tym satysfakcji :D
lysutki
Badacz tematu

Postprzez mani51 » 6 lis 2008, o 08:00

lysutki napisał(a):uszczelnienie dystansow aby powietrza zza glosnika i sprzed glosnika sie nie mieszalo wystarczy

nie chodzi o mieszanie powietrza tylko o to żeby za głośnikiem powstała w miarę szczelna skrzynia dzięki czemu oprócz tego że będzie lepszy dźwięk to głośnik nam dłużej posłuży

poczytajcie to
http://www.gdynia.mm.pl/~nazar/PolskiCa ... 01beta.pdf
mani51
Members

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio