przez gawior » 22 kwi 2013, o 13:54
Za 400zł szukaj czegoś używanego. Z nowych radyjek, to jakościowego za bardzo nic raczej nie ma.
W tej cenie praktycznie to te same radia co w cenie do 300zł, tylko że dołożyli jakiś bajer ( dodatkowa para wyjść RCA, USB, czy bluetooth ) i cena wyższa.
Chyba, że liczysz na bajery typu USB, czy czytnik kart SD, bluetooth, to wtedy możesz się zastanawiać, ale i tak płytka CD z mp3 jest w zupełności wystarczająca ( fakt wygodniejsze jest USB, ale coś za coś ).
Jeżeli już szukać czegoś nowego i taniego, to szukać czegoś co ma przynajmniej dwie pary wyjść RCA ( 4 gniazda wyjściowe ), bo później bedzie chęć podpięcia jakiegoś wzmacniacza 4Ch i będzie problem i znowu wymiana radyjka będzie się kłaniać
Używane radio w podobnych pieniądzach będzie bardziej jakościowe jeżeli chodzi o granie.
Z SONY, to nie za bardzo polecam. Przerabiałem parę modeli z tańszej i z wyższej-średniej półki (oczywiście są perełki od SONY, ale to i cena sporo wyższa niż twój budżet )
Zresztą większość ludzi jest zdania, że SONY nie robi dobrych radyjek.
Ja od siebie mogę polecić SONY CDX-F7500, CDX-F7700 ( jakoś tam przyzwoicie też w porównaniu na audiophile.pl stoją ), ale to znowu używane.
Jak coś to szukaj z oryginalnym pilotem, bo bez niego nie ma dostępu do menu i do połowy funkcji.
Na allegro jest jedna sztuka z oryginalnym pilotem od pewnej osoby.
Ja swoje sprzedałem za 170zł w pełnym komplecie i po wymianie lasera ( laser 27zł + moja robota ), czego żałuję ( było by do drugiego auta ), ale wtedy kasa była potrzebna.
Alpine CDA-7897->CHA-S634->Audio Art 200MS->DLS UR36S (UR2,5 i UR1 ) + Focal 6K2P, Rodek R4100A2->2xSTX 8" 23L@35Hz