Które radio wybrać? Wasze za i przeciw

Wszystkie informacje o nawigacjach satelitarnych i instalacjach car audio.

Moderator: Moderator

Postprzez alek0 » 6 sie 2008, o 18:06

A czemu nie polecacie nic z Sonego??
alek0
Czytacz

Postprzez PiJey88 » 6 sie 2008, o 20:23

alek0, poza telewizorami SONY nic nie polecam, kilku krotnie spotkałem się ze złymi opinniami odnośnie SONY, szczegolnie jesli chodzi o sprzet audio do auta, cała seria X-plod to podobno przereklamowana marka, nie wiem ile w tym prawdy, ale się zraziłem do tego.

Kiedyś chciałem radyjko Alpine, ale jakoś stylistycznie mi nie podchodzi, cały czas wacham się nad pionkiem, miałem już 2 pionki, i zaden mnie nie zawiódł, i moge dodać ze mój ostatni pionek to było najleprze radio jakie dotąd miałem. Co prawda mój aktualny Kenwood (kaseciak + zmieniarka 10 CD) też dobrze gra, więc Kenwooda też nie dyskwalifikuje.

Najlepiej by było mieć wszystkie trzy radyjka na jeden dzień, zobaczyć jak grają i wyglądają na żywo i wtedy podjąć decyzję :-P

Jak narazie jestem najbardziej nastawiony na Blaupunkta, podoba mi się Menu, nie słyszałem złej opinni na temat tego modelu, oraz biorę pod uwagę to ze prawdopodobnie reszta sprzetu też będzie tej firmy.

Czas pokaże co wybiorę, po radyjko pojade w przyszłym tygodniu :roll:
PiJey88
Administrator

Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Pascal » 7 sie 2008, o 07:56

Wybierz Pionka.Nie zawiedziesz się na nim. Sam takie posiadam i jestem z niego zadowolony.Ładnie wygląda,ma 10 kolorów podświetlenia więc dopasujesz je sobie odrazu do wnętrza samochodu.Funkcji ma dość sporo także myśle że to będzie dobry wybór jesli je wybierzesz.Pozdrawiam
Pascal
Members

Postprzez PiJey88 » 14 sie 2008, o 21:42

Wkońcu kupiłem Blaupunkta Queens MP56

http://www.allegro.pl/item413544045_bla ... eszow.html

Musze przyznać ze ma bardzo ładną szate graficzną, mnustwo funkcji i bardzo fajne sterowanie. Narazie gra OK, ale nie moge sprawdzić wszystkiego bo nie mam jeszcze kabelka MiniISO zeby mieć wyjście na Subwoofer i wzmacniacz.

Ciewaką opcją w tym radyjku jest możliwość WYŁĄCZENIA wbudowanego wzmacniacza który daje moc na seryjne głośniki, aby zaoszczędzić prąd, gdy audio gra z zewnętrznego wzmacniacza (tak jak u mnie będzie), nie spotkałem się z takim czymś jeszcze :roll:
PiJey88
Administrator

Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez TomekKutno » 14 sie 2008, o 23:23

eleganckie radio :)

ja się troche spoznilem, bo bym ci poradzil inne radio, no ale skoro juz kupiles - to niech Ci dobrze sluzy :)

ja mam JVC KD-G342 i polecam go w 100%. Z skrzynią basową Boss i wzmacniaczem (nie wiem jakiej firmy) gra elegancko. Jestem koneserem dobrego dźwięku i lubie słuchać dużo muzyki w super jakości dźwięku. Ten JVC mnie w 100% zadowala. :) Tak na przyszłość, gdyby ktoś chciał kupic nowe radio - polecam JVC. Ma wszystkie podstawowe funckje, bez zbędnych bajerów, wejście AUX, mp3, wyjście na wzmaka i radyjko jest zgodne ze standardami ISO (kostki, złączki ect).

Do tego jest ciekawa opcja z bezpiecznikiem na tyle. Ma 2 pozycje, albo radyjko włącza się wraz z zapłonem, albo radyjko dostaje prąd cały czas (opcja z zapłonem jest jednak mało użyteczna, bo pamięc radia się wtedy kasuje po wyłączeniu zapłonu).
TomekKutno
Czytacz

Postprzez Aro » 15 sie 2008, o 13:48

PiJey88 napisał(a):Blaupunkta Queens MP56

:brawo: też takie kiedyś chciałem... bo wujaszek miał takie i naprawde ładnie gra.
Aro
VIP

Rocznik: 2000
Silnik: 2000
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Nawigacja, Car Audio i CB Radio